Siyaset İncehisar ve Ayvalık’ı aldı

İncehisar ve Ayvalık’ı aldı

01.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlere, daha önce dahil olduğu Millet İttifakı’ndan bağımsız olarak giren ve CHP’den istifa eden bazı belediye başkanlarını aday kadrosuna katan Demokrat Parti (DP), seçim yarışında umduğunu bulamadı.

İncehisar ve Ayvalık’ı aldı

DP, 24 Haziran seçimlerine CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı çatısı altında girmişti. DP lideri Gültekin Uysal, İYİ Parti listelerinden Afyonkarahisar’dan milletvekili seçilmiş, sonra istifa ederek partisine dönmüştü. Uysal’ın liderliğindeki DP, 2014’te 7’si ilçe 7’si de belde olmak üzere 14 belediyede ipi göğüslemişti. Ancak seçim sonrası bu 14 ismin 13’ü istifa ederek farklı partilere katılmıştı. DP, dünkü seçimlere Millet İttifakı’ndan bağımsız olarak, 36’sı il olmak üzere 339 seçim çevresinde girdi. Resmi olmayan sonuçlara göre DP, hiçbir ilde seçimi kazanamadı. DP sadece Balıkesir’in Ayvalık ve Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde belediye başkanlığı kazandı.

Haberin Devamı

CHP’den aday gösterilmeyen 5 mevcut belediye başkanı DP’ye katılarak bu partinin adayı oldu. Aydın’ın Söke ve Efeler, Denizli’nin Buldan ve Muğla’nın Ortaca ilçelerinin CHP’li mevcut başkanları DP’ye katılarak aday oldu. CHP’li mevcut Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da DP’nin Muğla Büyükşehir adayı oldu. Ancak resmi olmayan sonuçlara göre bu isimlerin hiçbiri seçimi kazanamadı.