Siyaset ‘İncirlik’i kapatın’

‘İncirlik’i kapatın’

12.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyaret etti.

‘İncirlik’i kapatın’

Görüşmenin ardından genel başkanlar basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de uzun zamandır istişare kültürünün kaybolduğunu belirten Akşener, Uysal’a iyileştirilmiş parlamenter sistem önerileri hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

‘İlişkileri malum’

Akşener, Türkiye-Amerika ilişkilerine yönelik soru üzerine, şunları söyledi: “ABD’nin her dönemde PKK, YPG ile ilişkileri malum. İktidar partisinin, ABD ile onun başkanlarıyla görüşmelerde aldığı tutumla, iç politikada ortaya koyduğu söylemin birbiriyle çelişmesi problemimiz var. Başından beri söylediğimiz şu; ‘ABD’nin bu yaptığı yanlıştır’, ‘Yanlış’ denildikten sonra gereğinin yapılmasıdır. Hemen, ne yapılabilir? İncirlik’i kapatırsınız.”

‘Henüz konuşmadık’

Akşener, Millet İttifakı’nın genişlemesi ve Cumhurbaşkanı adayı konusundaki sorular üzerine de şöyle devam etti: “Millet İttifakı’nın 24 Haziran bileşenleri başka, 31 Mart bileşenleri başka. Yeni kurulan partiler var. Onların parlamenter sisteme geçişle ilgili talepleri var. Aynı fikirdeyiz, aynı sayfadayız. Millet İttifakı’nın içinde yer alma konusunda henüz oturup masada konuşulmuş değil. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı, nasıl olacağı, nasıl bir prensip sistemi içinde olacağına dair oturup konuşma yapmadık henüz. Cumhurbaşkanı adaylığı konusu, Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin derdi. Millet İttifakı’nın göstereceği aday, 13. Cumhurbaşkanı olacak. Cumhur İttifakı bileşenlerine önerim; seçim kararını alsınlar, Cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu öğrensinler. Her genel başkanın ortaya koyduğu öneriler ve tespitler çok kıymetli. O masaya oturduğumuz zaman elbette dikkate alınacaktır.”

Haberin Devamı

‘Derin nefese ihtiyaç var’

Uysal da, Türkiye’nin derin nefes almaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Hepimizin çabası bu istikamette. Türkiye’nin bir sistem krizi var, bir devlet krizine doğru ilerliyor” diye konuştu.

Yazarlar