Siyaset İndirime uymayana ağır cezalar geliyor

İndirime uymayana ağır cezalar geliyor

15.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KDV indirimlerine uymayanlara ağır cezai işlemlerin uygulanacağını söyledi.

İndirime uymayana ağır cezalar geliyor

Gülden Çoktan - Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, gıda ürünlerinde yapılan KDV indirimlerine uymayanlara ağır cezai işlemler uygulanacağı uyarısını yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Bu konuyla ilgili gerek Maliye ve Hazine Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptı. Kurduğumuz denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız. Çünkü vatandaşlarımızı ezmeye, vatandaşımıza yönelik bu tür maalesef arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır. Bu konuda gerek Hazine Maliye gerek Ticaret Bakanlığımız tüm müfettiş ekipleriyle buraların kontrolünü ve denetimini sürdüreceklerdir” açıklamasında bulundu.

‘Yeni dönem başlattık’

BAE'yi son olarak Başbakan olduğu dönemde ziyaret ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın Kasım ayında Ankara’daki temaslarıyla birlikte ilişkilerimizde yeni bir dönemi başlattık. Aralık ayında Dışişleri Bakanımız, ocak ayında Meclis Başkanımız, Emirlikleri ziyaret etti. Bu ziyaretimde yakaladığımız ivmeyi geliştirmeyi, ilişkilerimizin yeniden hak ettiği seviyeye ulaşması için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz. Kuruluşunun 50. yılını idrak eden BAE ile dostluğumuzun ve kardeşliğimizin yeni elli yılına şekil verecek adımları ziyaretim sırasında beraberce atacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

'Ticari ortağımız'

Türkiye ve BAE arasındaki diyalog ve işbirliğinin tüm bölgenin barış ve istikrarı bakımından önem taşıdığını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Körfez ülkelerindeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini ve istikrarını kendimizden ayrı görmüyoruz. Geçtiğimiz ay Abu Dabi’ye yönelik gerçekleştirilen saldırıları güçlü şekilde kınadık. Gerçekleştireceğimiz temaslarda ikili ilişkilerimizin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ayrıntılı şekilde alacağız. Yaklaşık 5.5 milyar doları ihracatı olmak üzere 8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizle BAE, önde gelen ticaret ortaklarımız arasında yer alıyor. Türk müteahhitlik firmaları, BAE’de bugüne kadar değeri 13 milyar doları bulan 141 proje üstlenmiştir. Bu rakamlarla BAE, yurt dışı müteahhitlik sektörümüzün en büyük onuncu pazarı konumundadır. BAE’de Türkiye’deki dinamik yatırım ortamına önemli katkılarda bulunuyor” diye konuştu.