Siyaset ‘İslam düşmanlığı korona kadar tehlikeli’

‘İslam düşmanlığı korona kadar tehlikeli’

13.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” finalinde yaptığı konuşmada “Her ne kadar birileri rahatsız olsa da gençlerimiz ve evlatlarımızın Kur’an’ı öğrenmeye, güzel okumaya, hafızlığa olan ilgilerinin de arttığını müşahede ediyoruz” dedi.

‘İslam düşmanlığı korona kadar tehlikeli’

 

“Şimdiye kadar 3 milyonu aşkın insanın hayatına mal olan koronavirüs salgını, bizlere sadece dünya hayatının faniliğini değil, aynı zamanda dünya imtihanını başarıyla vermenin yollarını da tekrar hatırlatmıştır” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bencilliği körükleyen, maddiyatı yücelten, bireyi sadece ekonomik varlığa indirgeyen hakim paradigmanın sorunlarımızı çözmek bir yana, nasıl daha da derinleştirdiğinin farkına vardık. Birleşmiş Milletler kürsüsünden yıllardır dile getirdiğimiz ‘Dünya 5’ten büyüktür’ çağrımızın haklılığına hep birlikte şahitlik ettik.” Bu sürecin, aynı zamanda batı toplumuna sirayet eden sosyal marazları da gün yüzüne çıkarttığını vurgulan Erdoğan, “Irkçılık, ayrımcılık, göçmen karşıtlığı, tahammülsüzlük bu sosyal hastalıklardan sadece birkaçıdır. Hiç şüphesiz bunların arasında koronavirüs kadar tehlikeli olanı İslam düşmanlığı virüsüdür. Bu virüs, özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, “Başta Fransa olmak üzere birçok batı ülkesinde Müslüman olmak, Müslümanca yaşamak, ‘öteki’ yaftası yemek için yeterli hale gelmiştir. Bilhassa başörtülü kadınlar, Avrupa’da yükselen bu nefret dalgasından en fazla mağdur olan kesimdir. Fransa hükümetinin, Müslüman toplumun tepkisine rağmen ‘aşırıcılıkla mücadele yasasını’ geçirme ısrarı, endişelerimizi daha da artırmıştır. Fransa Devlet Başkanı Sayın Macron olmak üzere, Fransız makamlarını buradan aklıselimle hareket etmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Tatar ile bayramlaştı

Erdoğan, dün ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan ve Tatar, karşılıklı Ramazan Bayramı tebriğinde bulundu.

Yazarlar