Siyaset ‘İstanbul’a çok yanlış yaptık’

‘İstanbul’a çok yanlış yaptık’

02.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un müstesna bir şehir olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok yanlışlar yaptık. Ucube inşaatlarla maalesef İstanbul’un güzelliğine yanlışlık yaptık” dedi

‘İstanbul’a çok yanlış yaptık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kulüpler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın anne ve babasının adına Küçükçekmece’de yaptırılan Fethiye-Hasan Gümüşdağ Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısına da değinerek, kanlı eylemin failinin büyük olasılıkla IŞİD olduğunu söyledi, Erdoğan, “Bunlar İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyor. Bunların İslam’la filan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir” dedi.

Haberin Devamı

Cuma namazını açılışını yaptığı camide kılan Erdoğan, çıkışta vatandaşlara seslendi. Erdoğan, Gümüşdağ ailesinin mahallelerine kazandırdıkları cami için teşekkür ederek, “Bizler biliyoruz ki kim ki bu dünyada Allah için bir Beytullah, Allah’ın evini inşa ederse Rabbim de kendilerine cennette ev inşa eder. Temennim odur ki bu yolda inşallah Rabbim bizleri bu ülkede mabetsiz bırakmasın” dedi.

‘İstanbul’a çok yanlışlar yaptık’

İstanbul’un sıradan değil, müstesna bir şehir olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ana gibi yâr olmaz, İstanbul gibi diyar olmaz.’ Öyleyse hep birlikte elimizden geleni yapacağız ama İstanbul’a çok yanlışlar yaptık, onu da söyleyeyim. Ucube inşaatlar yaptık. Bu ucube inşaatlarla maalesef İstanbul’umuzun o güzelliğine yanlışlık yaptık. İşte şimdi birçok yerlerde diyoruz ki kentsel dönüşüm yapalım, diyorlar ki ‘yok’. Yapmayın etmeyin, gelin bunu yapalım. Allah göstermesin bir deprem olsa o depreme dayanıklılığı olmayan binalar var. Bunları şimdiden yıkalım ki depreme dayanıklı binalar olsun. Ne yazık ki bu konuda bir dirençle karşı karşıyayız. Gelin bize yardımcı olun. Bu kentsel dönüşümleri yapalım. Ben cumhurbaşkanınız olarak bunu söylüyorum. Dost acı söyler.”

Haberin Devamı

‘Bir şehit gömüyoruz 10 terörist indiriyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında IŞİD parmağı olabileceğine dikkat çekti. Terör örgütlerinin Türkiye’yi bölemeyeceklerini söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Şehitlerimiz var. Ama şunu da bilin ki şehitlerimizin kanını da yerde bırakmıyoruz. Bir şehit gömüyoruz ama 10 tane teröristi de indiriyoruz. Bunu da bilin. Rabbim ne buyuruyor; ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ama siz göremezsiniz.’ Peygamberlik makamından sonra en yüce makam orasıdır. Bu mücadelemiz sürecek, sürüyor. İşte son havalimanında olanı görüyorsunuz ve büyük ihtimalle DAEŞ olduğu ortada. Bunlar, İslam adına böyle bir şeyi yaptıklarını söylüyor. Bunların İslam’la filan alakası yok. Bunların yeri cehennemdir. Çünkü bu dünyada bir kişiyi öldüren tüm alemi öldürmüş gibidir. Şunu biliniz ki terörün ve teröristin dini, ırkı, milleti, vatanı yoktur.”

Haberin Devamı

‘Ne diyorsunuz bitirelim mi?’

Geçtiğimiz günlerde Mardin’de tugayı ziyaret ettiğini, polisin de köy korucusunun da aynı masada yer aldığını, “Ne diyorsunuz, bitirelim mi?” diye sorduğunu aktararak, şunları söyledi:

“Ne dediler biliyor musunuz? ‘Sona erdirene kadar devam edelim’ dediler. Bana bu cevabı veren 9 ay olmuş eşinden ayrılmış. Arada sırada bir eşinin yanına gidiyor ama ondan sonra tekrar orada bu mücadeleye devam ediyor. İşte bunlar, bu kardeşlerim, şehadete, şehitliğe inanmışlar... İnşallah bu işi er veya geç bitireceğiz. Huzurlu günlerimiz yakındır. Bunların benim Kürt kardeşlerimi sevmek diye bir dertleri de yok. Onu da söyleyeyim. Tam aksine bunlar, onların düşmanı ve bugüne kadar o bölgede yaptıkları hiçbir şey de yok. Şimdi dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte tek tek hesabı verecekler. Aynı şekilde belediyelerde de, nerede olursa olsun, kim ki bu vatana ihanet ediyorsa kim ki benim vatandaşlarımın verdikleri vergileri farklı yerlerde kullanıyorsa, bunun hesabını verecek.”

Haberin Devamı

‘Seni çekemeyen tespih çeksin’

‘İstanbul’a çok yanlış yaptık’


- Açılışa İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, belediye başkanları, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Medipol Başakşehir takımının oyuncuları da katıldı.
- Fethiye-Hasan Gümüşdağ adına yapılan caminin 4 ay gibi kısa bir sürede inşa edildiği, bin kişi kapasiteli olduğu öğrenildi. Caminin, Osmanlı ve Selçuklu mimarisine uygun şekilde yapıldığı kaydedildi.
- Caminin açılışındaki duayı İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran okudu.
- Bir vatandaşın elindeki “Seni çekemeyen tespih çeksin” yazılı döviz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ilgisini çekti. Erdoğan, dövizi tebessüm ederek okudu.