Siyaset İstanbul’da yol haritası şekillendi... CHP, beş koldan kampanya yapacak

İstanbul’da yol haritası şekillendi... CHP, beş koldan kampanya yapacak

13.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

1 - Kampanyanın bel kemiği İmamoğlu olacak. 2 - Kılıçdaroğlu salon toplantıları düzenleyecek. 3 - Milletvekilleri, PM üyeleri, il, ilçe başkanları aktif rol üstlenecek. 4 - Mansur Yavaş’ın da aralarında olduğu CHP’li başkanlar sık sık İstanbul’a gelip destek verecek. 5 - Kanaat önderleri ‘hemşehri’ çalışması yürütecek

İstanbul’da yol haritası şekillendi... CHP, beş koldan kampanya yapacak

CHP, İstanbul’daki seçim kampanyasını, bu hafta içinde belediye başkanlarının da katılacağı özel bir törenle başlatacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu üzerine kuracağı kampanyada; parti temsilcileri ve kanaat önderlerinin dışında belediye başkanlarına da görev verecek. Buna göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere, 31 Mart’ta göreve gelen belediye başkanları kendi görevlerini aksatmadan İstanbul kampanyası için sahaya inecek.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu propaganda döneminde yapılacak çalışmaları koordine ediyor. Bu çerçevede, önceki gün İstanbul’daki ilçe başkanlarıyla yapılan toplantının ardından dün de 14 ilçe belediye başkanı ile kampanyaya ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Bunun yanında, Ekrem İmamoğlu’na desteği artırmak için 31 Mart seçimlerinde aday gösteren siyasi partiler ile bağımsız adaylarla başlatılan temaslar hafta sonu da devam etti.

Kritik MYK bugün

İstanbul kampanyası için yapılan ön çalışmanın bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunulacağı öğrenildi. Toplantıda, 23 Haziran’a kadar çalışmalar için yol haritasının belirleneceği ve salı gününden itibaren kampanya programının başlatılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Adaletsizlik vurgusu

Edinilen bilgilere göre; CHP’nin kampanyası Ekrem İmamoğlu üzerine kurulacak. İmamoğlu 39 ilçede vatandaşlarla bir araya gelerek, “YSK kararıyla adaletsizliğe uğradığına” vurgu yapacak. İmamoğlu ayrıca 31 Mart öncesindeki söylemlerini koruyarak “kucaklaşma” mesajları verecek, seçmene “demokrasiye sahip çıkın” diye seslenecek.

Kılıçdaroğlu da büyük mitingler yerine salon toplantıları düzenleyecek, İmamoğlu’nun CHP’nin değil 16 milyon İstanbullunun adayı olduğunu dile getirecek. CHP lideri; sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kanaat önderleri ve muhtarlarla bir araya geleceği salon toplantılarında seçim iptali süreçlerini anlatacak, Türkiye’nin sorunlarına vurgu yapacak ve “haklıyız, kazandık, yine kazanacağız” mesajı verecek. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun dışında; milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri, il, ilçe başkanları da “etkili” olacakları ilçe ve mahallelerde gruplar halinde görevlendirilecek. Dördüncü olarak ise İstanbul’a göç veren önemli illerin kanaat önderlerinden oluşturulacak ekipler “hemşehri” çalışması yürütecek.

Başkanlara özel görev

CHP’de yeni bir gelişme olarak, 31 Mart seçimlerinde göreve gelen 10 büyükşehir ve 10 il belediyesi başkanının da İstanbul’da sahaya inmesi kararı alındı. Başkanların salı ya da çarşamba günü İstanbul’a davet edileceği ve kampanyanın startının bu toplantıda verileceği öğrenildi. Toplantıda, Mansur Yavaş başta olmak üzere bazı belediye başkanlarından “etkili” olacakları çevrelerde kampanyaya dahil olmalarının isteneceği bildirildi. Başkanların, belediyelerindeki görevlerini aksatmayacak şekilde, uygun oldukları zamanlarda İstanbul’a gelerek vatandaşlarla buluşması üzerinde çalışıldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Ortak söylem genelgesi

Edinilen bilgilere göre CHP yönetimi kampanyasında farklı söylemler dile getirilmemesine özen gösterecek. Bu çerçevede, bir genelge yayımlanarak, sadece parti tarafından yetkilendirilmiş kişilerin medyaya açıklama yapması istendi. Genelgede, “CHP adına medyada açıklama yapma konusunda yetkilendirilmiş parti yöneticileri bellidir. CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilmeyen kişilerin sözleri sadece kendilerini bağlar. Bu kişiler CHP adına konuşamazlar. Sıfatlarına CHP ibaresi koyamazlar” denildi.

Haberin Devamı

İstanbul seçiminde sloganının “Her şey çok güzel olacak” olmasına kesin gözüyle bakılırken, birleştirici bir dil kullanılmasına özen gösterilecek. İmamoğlu’nun kısa süreli kaldığı belediye başkanlığı görevinde aldığı kararları da halka anlatacak.

Kılıçdaroğlu Akşener ile görüşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 15:00’te, İYİ Parti Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Meral Akşener’i ziyaret edecek. İki genel başkanın, siyasi gelişmeleri değerlendirerek, yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunacağı belirtildi. ANKARA Milliyet

Kılıçdaroğlu’ndan Ayşe öğretmene çiçek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon programına telefonla bağlanıp “çocuklar ölmesin” dediği için “terör örgütü propagandası” yapmakla suçlanıp cezaevine giren, Anayasa Mahkemesi’nin verilen cezayı “ifade özgürlüğünün ihlali” kararı üzerine önceki gün tahliye edilen Öğretmen Ayşe Çelik’in Anneler Günü’nü kutladı. CHP Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu Ayşe Çelik’in Anneler Günü’nü gönderdiği çiçek ile kutladı. Kılıçdaroğlu, gönderdiği çiçeğe, “Anneler Günü’nüzü kutluyor, Deran’ın gözlerinden öpüyorum” notunu ekledi. ANKARA Milliyet