Siyaset 'İstanbul’u yeniden ayağa kaldıracağız'

'İstanbul’u yeniden ayağa kaldıracağız'

18.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Geçmişte attığı tweet’ler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra kendi partisinden de tepki gören yeni CHP İl Başkanı Kaftancıoğlu, “Teslim olacağımızı düşünenler yanılıyor. Büyük İstanbul yürüyüşümüzü başlatıyoruz” dedi

İstanbul’u yeniden  ayağa kaldıracağız

Pazar günü yapılan kongrede CHP İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Canan Kaftancıoğlu görevi eski başkan Cemal Canpolat’tan devraldı. Kendisine yönelik eleştirileri yanıtlayan Kaftancıoğlu, paylaştığı bir duvar yazısı fotoğrafı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilerken, HDP’nin tutuklu Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a selam gönderdi. Kaftancıoğlu konuşmasında Atatürk vurgusu vardı. CHP İstanbul’daki devir teslim miting havasında gerçekleşti. Şişhane’deki CHP il binasını ve bulunduğu sokağı dolduran partililer sloganlarla Kaftancıoğlu’na destek verdi. Eski Başkan Cemal Canpolat, çiçek takdim edip rozet takarak koltuğu devrettiği Kaftancıoğlu’na her zaman destek olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Canpolat’a teşekkür eden Kaftancıoğlu da, “’Başka bir İstanbul mümkün’ diyenler olarak ‘Büyük İstanbul yürüyüşümüzü’ başlatıyoruz. Bizlerin teslim olacağını düşünenler yanılıyorlar. Bizler zor şartlar altında dahi “manda ve himaye kabul edilemez” diyen tıbbıyeli Hikmetlerin, Trakya’dan Anadolu’ya Kuva-i Milliye’yi örgütleyen mazlum halkların umudu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün nesliyiz” sözleriyle İstanbul’u yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade etti.

‘Korkuyorlar’

İktidarın CHP’den korktuğunu dile getiren Kaftancıoğlu, “Genel Başkanımızın başlattığı milyonlara umut olan hak, hukuk, adalet yürüyüşünün İstanbul’da nasıl vücut bulduğunu ve bunun nasıl sonuç alacağını görüyorlar. Bu nedenle korkuyorlar ve saldırıyorlar. Bu nedenle saldırıları anlıyorum” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kaftancıoğlu daha sonra slayt eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gündeme taşıdığı kendisine yönelik bazı iddiaları yanıtladı. Eşi Naki Kaftancıoğlu’nun paylaştığı domuz eti tweeti üzerine eşinin hedef haline getirildiğini belirten Kaftancıoğlu, “Eşimin AKP Genel Başkanı tarafından hedef gösterilmesi ayrımcı politikaların geldiği noktayı gösteriyor. Bu paylaşım yerlidir, yersizdir, tartışılır. Askerlerimize yedirilen at etiyle daha çok ilgilenilseydi biz böyle bir ülke olmazdık. Kocamın ne yediğine karışmam, ancak bir şeye izin vermem. Sadece kul hakkı yemesine izin vermem. O da zaten yemez” dedi.

Demirtaş’a selam

Kaftancıoğlu, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la çektirdiği fotoğrafı için de, “Selahattin Demirtaş’a selam yollayalım arkadaşlar. Ben bu memlekette bir siyasetçi olarak halkın iradesiyle seçilmiş herkesle fotoğraf veririm bununla da gurur duyarım” ifadesini kullandı. Kaftancıoğlu yine eşinin kendisini bir eylemciye benzeterek paylaştığı fotoğrafla ilgili de, fotoğraftaki kendisinden çok daha genç olan kadını tanımadığını, eşinin espri için bu fotoğrafı kendisine gönderdiğini söyledi.

İstanbul’u yeniden  ayağa kaldıracağız

O tweet için özür

Kaftancıoğlu, Gezi olaylarıyla ilgili paylaştığı bir duvar yazısı fotoğrafında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine yönelik küfür içeren ifadeler olması nedeniyle Erdoğan’dan samimi bir şekilde özür dilediğini belirtti. Kaftancıoğlu, “Orada gözümden kaçmış bir şey var. Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Ben de orada yaptığım hatayı özür dileyerek sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine küfür olan bir duvar yazısını içeren görseli de paylaşmışım. Ben hiç kimsenin annesine bir şey dedirtmeyeceğim gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine de bir şey dedirtmem” dedi.

Haberin Devamı

İlgi yoğundu

Görevi devralan Kaftancıoğlu’na ilginin yoğun olduğu görüldü. Binaya sığmayan yüzlerce partili de il binasının önündeki sokağı doldurdu. Kaftancıoğlu, devir teslimin ardından parti otobüsünden dışardaki partililere de seslendi.