Siyaset 'İstanbul’u yeniden marka yapacağım'

'İstanbul’u yeniden marka yapacağım'

28.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Ben İstanbul’u yeniden küresel iddia sahibi bir marka kent haline getirmek için adayım” diyen İmamoğlu “İstanbul’u İstanbullularla birlikte yönetme iradesini göstereceğiz” diye konuştu

İstanbul’u yeniden marka yapacağım

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir organizasyonla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nu tanıttı. Bu tanıtımla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Haliç Kongre Merkezi ilk kez bir CHP organizasyonuna ev sahipliği yapmış oldu. Tanıtıma İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, CHP milletvekilleri, CHP’li belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun açılış konuşması ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun takdiminin ardından kürsüye Ekrem İmamoğlu çıktı.

Haberin Devamı

‘İstanbul ittifakı’

İmamoğlu, “Ben İstanbul gibi devasa bir kenti yönetmeye talipsem, hem de ‘İstanbul’u herkesten daha iyi ben yönetirim’ diye iddiamı yüreklice ortaya koyuyorsam, bunun nedeni benim etrafımda kendiliğinden oluşan ve her geçen gün çığ gibi büyümekte olan büyük İstanbul ittifakıdır. Her siyasi görüşten insanın bir araya geldiği İstanbul ittifakıdır” dedi.

‘Kibirden arınmmış kadro’

Göreve hazır olduklarını belirten İmamoğlu da yaşanılabilir bir İstanbul’u tekrardan inşa edeceğini ifade ederek şunları söyledi: “Bu şehir ancak, genç, dinamik, yeni nesil bir yönetici tarafından yönetilebilir. Ben İstanbul’u yeniden küresel iddia sahibi bir marka kent haline getirmek için adayım. İstanbullulara, yaptığı işi özenle yapan, herkesin hakkına saygıyla yaklaşan, sorumluluklarını bilen, kibirden arınmış, güler yüzlü, liyakat sahibi ve dinamik bir yönetim kadrosu vaat ediyorum. Hangi partiden olursa olsun, İlçe Belediye Başkanlarının hepsiyle düzenli olarak, masada bir araya geleceğiz. Beraber sorunları tartışıp, beraber çözümler üretmeyi, artık İstanbul’u, İstanbullularla birlikte, İstanbul’dan yönetme iradesini göstereceğiz.

Haberin Devamı

‘Trafik kaosu kader değil’

Trafik kaosu bu kentin kaderi değildir olamaz. Trafikte heba olan bu konforsuz ve pahalı yolculuk, her birimize stres olarak geri dönüyor. Trafiği çözeceğiz. Ortak akılla, azimle, bilimle, öncelikle, kararlılıkla çözeceğiz. Bu ülkenin kurucu değerlerine, kültürüne ve kutsallarına saygı duyan, geçmişiyle barışık, geleceğe umutla bakan, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emanet ettiği, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan bir anlayış vaat ediyorum. Ben bu kentin kaderinin bu kentte yaşayan insanlara, yani İstanbullulara, yani İstanbulluyum diyenlere yeniden verildiği bir anlayış vaat ediyorum. Kimseyi ayırmayan, herkesin sesine kulak veren, ortak akılla herkesin ortak menfaatine çözümler üreten ve kesinlikle sizlere değer veren, emanetinize ve kaynaklarınıza sahip çıkan, israfa son veren bir yönetim inşa edeceğiz. Bu şehirde ortak yaşamı yeniden hayata geçirmeye sözüm var. Kazanacağız ve hep birlikte tarih yazacağız.”

Haberin Devamı

‘Umudum sizlersiniz’

Konuşmasında gençlere ve kadınlara seslenen İmamoğlu, “Gençler. Umudum sizlersiniz. Sizleri yanımda istiyorum. Bu yolculukta el ele kol kola vereceğiz ve siz kazanacaksınız. Bugünden itibaren kampanyama destek vermenizi istiyorum. Duymayana duyurun. İnanmayanı inandırın. Umudu ve geleceği hep birlikte inşa edelim. Kadınlar. İstanbul tam anlamıyla kadın dostu bir kent olacak. Kadınların yönetimde eşit temsil edilmeleri destekleyecek. İstanbul kadınlar için güvenli hale gelecek. Siz olmadan kazanmamız imkânsız. Bu yolculuğun onunda asıl kazanan siz olacaksınız. Ben kadınların emeğine, inancına ve değiştirici gücüne çok inanıyorum. Sizinle kazanacağız” dedi.

‘Beş somut hedefim var’

“Benim için halka hizmet etmek, Hakka hizmet etmek demek, hatta ibadet demektir” diyen İmamoğlu, daha sonra detaylarıyla anlatacağı beş büyük somut hedefini şöyle sıraladı:

Haberin Devamı

1 - İstanbul’un ulaşım ve trafik sorununu çözmek.

2 - Kent yoksulluğu ile mücadele etmek ve pahalı yaşamı ucuzlatmak.

3 - Doğru kentsel planlama ile çevre, imar ve deprem sorunlarını çözmek.

4 - İşsizlik sorununu çözmek, yeni ekonomi ve yaratıcı endüstriler için İstanbul’u bir çekim merkezine dönüştürmek.

5 - Yaşam kalitesini yükseltmek, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini, İstanbul’un tamamına yaymak.

İmamoğlu, bu hedeflerini beş temel yönetim anlayışıyla gerçekleştireceğini belirterek bunları da şöyle sıraladı:

- Her şeyden önce bir Kent Anayasası’yla… Toplumsal uzlaşmayla yazacağımız yeni bir mutabakat belgesiyle.

- Kente özen ve insana saygıyla.

- Demokratik katılım ve ortak akılla.

- Sürdürülebilirlik ve inovasyonla.

- Yaşam kalitesi önceliği ile.