Siyaset ‘İstanbul’da bizden sonra çalışma yok’

‘İstanbul’da bizden sonra çalışma yok’

02.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da bizden sonrakilere kalan bir şey olmadı ki, ne yaptıysak biz yaptık. Olmayan bir şey vardı; Sarıyer Kahramanı’nda balık yemek. Bizim tek derdimiz İstanbul’un neresinde bir eksik var onları süratle gidermekti” dedi

‘İstanbul’da bizden sonra çalışma yok’

TRABZON İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Trabzon'da gençlerle buluştuğu program dün yayınlandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Biz eski Türkiye’yi anlatmasak bile eski Türkiye zihniyetinin mensupları sık sık ortaya çıkıp kendilerini zaten hatırlatıyorlar. İşte geçtiğimiz günlerde tam bir 5. kol faaliyeti elemanı olarak çalışan gazeteci kılıklı biri çıktı. Bize ve bizim şahsımızda milletimize ağır hakaretlerde bulundu. Milletimiz de yargımız da bu kişinin terbiyesizliğini yanına kâr bırakmadı, gerekeni yerine getirdi. Fakat asıl önemli olan bu hakaretin sergilendiği programı yöneten kişinin ve tek parti siyaseti artığı kimi siyasetçilerin hâlâ çıkıp ifade özgürlüğü kılıfı ile yapılan alçaklığı savunmaya kalkmasıdır. Halbuki bize yapılan hakaret kendilerine söylense dünyayı birbirine katarlar, Tayyip Erdoğan’ın kendisine yapılan hakaret benim için önemli değil. Fakat bu kardeşiniz, ağabeyiniz, bu büyüğünüz bir makamı temsil ediyor. Bu makam Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bu makamı korumak da benim görevimdir" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Ya sabır diyoruz'

Daha önce İstanbul’da yaşadığını söyleyen Rizeli bir öğrencinin karla mücadeleyi sorması üzerine Erdoğan "İstanbul’da bizden sonrakilere kalan bir şey olmadı ki, ne yaptıysak biz yaptık. Olmayan bir şey vardı; Sarıyer Kahramanı’nda balık yemek. Çünkü bizim tek derdimiz İstanbul’un neresinde bir eksik var onları süratle gidermekti" dedi. İstanbul’da metrobüs hizmetinin kendileri ile başladığını vurgulayan Erdoğan, "Şu andaki yönetim bir metrobüs dahi yapmış değil. Halbuki metrobüs olayı zor bir şey değil. Bunu bile yapmaktan bunlar aciz ve düşünün bizim yapmış olduğumuz tünelleri kapatıyor bunlar. Mesela Sancaktepe’de tünel açıldı, baktık bu gitmiş tünelleri kapatıyor. Halbuki bu tüneller, metro Üsküdar’dan ta oraya kadar insanları rahatlatacaktı" diye konuştu. Erdoğan, bir başka gencin "Kar fırtınasının yaşandığı gün balıkçıya giden AK Partili bir belediye başkanı olsaydı tepkiniz ne olurdu?" sorusuna “Bizim bu görevlere getirdiğimiz arkadaşlar, böyle bir zamanda kalkıp da bir balıkçı restoranda gidip orada kafayı bulmaz. Biz bu milleti efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bunlar bakıyorsun meydanda yok. İstanbul’u sel bastı, beyefendi Bodrum’da. Bunlarda hayat böyle devam ediyor. Ama Genel Başkanın bunlara yönelik en ufak bir operasyonu yok. Biz bir defa bu tür insanlarla yürümeyiz. Gereği neyse onu yaparız. Bunlarla ilgili konuşmak bile bize zül geliyor. Ama artık diyoruz ki ya sabır inşallah 2023, 2024’de benim milletim gereğini yapar diyoruz” cevabını verdi.

Haberin Devamı

İnternet kotası sözü

Erdoğan, gençlerin KYK Yurtları’ndaki internet kotalarının kendilerine yetmediğini söylemesi üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaploğlu’na seslenerek “Mehmet bey bu cevap sana yakışır” göndermesinde bulundu. Kasapoğlu, “Zaten Cumhurbaşkanımıza konuyu arz ettik. İnşallah önümüzdeki dönem itibariyle internet kotasıyla ilgili arttırım yapıyoruz” cevabını verdi. Erdoğan da “Evelallah, internette öğrencilerimizi rahatlatacağız” dedi.

 Adaşıyla şakalaştı

Erdoğan “Kesişme; İyi ki varsın Eren” filminin müziğini seslendiren Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü öğrencisi Ceren Ece Öksüz’ü canlı dinledi. Erdoğan’ın, Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan öğrenci ile diyaloğu da gülümsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, babasının adının da ‘Ahmet’ olduğunu söyleyen öğrenciye annesinin ismini sordu. ‘Nebahat’ cevabını alması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orada ayrıldık” dedi.