Siyaset İşte muhtemel PM

İşte muhtemel PM

18.12.2010 - 01:56 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun hazırlayacağı, dengeleri gözeten bir PM listesi sayesinde, parti içi iktidar çekişmesinin ortadan kaldırılmaya çalışılacağı kaydedildi

İşte muhtemel PM

Baykal döneminde MYK’da görev yapmış olan Bihlun Tamaylıgil, Erdoğan Toprak, Mustafa Özyürek ve Mehmet Ali Susam’ın dışında Antalya milletvekili Atilla Emek’in de bu çerçevde listeye gireceği belirtiliyor.
Sav’ın döneminde MYK’da görev yapmış olan Hakkı Suha Okay, Haluk Koç, Faik Öztrak, Gülsün Bilgehan ve Gökhan Günaydın’ın da PM’de yer alacağı kaydedildi. Hem Baykal, hem Sav döneminde MYK’da bulunmuş olan Mesut Değer’in de PM‘ye girmesinin sürpriz olmayacağı ifade edildi.
CHP kulislerine göre halen MYK üyesi olan Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Umut Oran, İzzet Çetin, Mehmet Ali Özpolat, Oğuz Oyan, İsa Gök, Sencer Ayata, Sühey Batum, Didem Engin, Mehmet Zeki Gündüz, Alaattin Yüksel ve Melda Onur’un dışında PM’de şu isimler de yer alacak:
Necdet Pamir, Doç. Dr. Muhammet Çakmak, Ümit Özgümüş, Markus Ürek, Faruk Loğoğlu, eski Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Prof. Dr. Aziz Konukman, Nihat Matkap, Enver Aysever, Bekir Ödemiş, Eşber Yağmurdereli, Turan İçli, Ali Öztunç, Naci Aktuna, iş kadını Sena Kaleli, Kıbrıs uzmanı Sema Sezer, Yrd. Doç. Dr. Nurten Özdağ, Edirne il başkanı Nejat Gencan, Gaziantep İl Başkanı Hasan Öztürkmen, Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba, Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu, Kars İl Başkanı Çetin Bilgir.
Yönetimde olanların dışında; CHP milletvekilleri Akif Hamzaçebi, Atilla Kart, Durdu Özpolat, Ali İhsan Köktürk, Ali Arslan, Orhan Ziya Diren, Rasim Çakır, Bülent Baratalı, Gürol Ergin, Hulusi Güvel, Emrehan Halıcı ve Hüseyin Pazarcı’nın da CHP’nin yeni vitrinine taşınacağı öğrenildi.