Siyaset İşte TBMM şantiyesi! Milliyet görüntüledi...

İşte TBMM şantiyesi! Milliyet görüntüledi...

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM’nin tatile girmesinin ardından Genel Kurul ve milletvekili ofislerinin bulunduğu katlar yeni döneme hazırlık nedeniyle şantiyeye dönüştü. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan çalışmaları Milliyet görüntüledi...

İşte TBMM şantiyesi Milliyet görüntüledi...

Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkarılmasıyla Meclis’te koltuk sıkıntısı ortaya çıktı. Meclis yönetimi, eski Bakanlar Kurulu koltukları ile komisyon sıralarında bulunan 50 koltuğun kaldırılarak salonda belirlenen yerlere konulmasına karar verdi. Meclis’in 1. Ekim’e kadar tatile girmesi ile Temmuz’un ikinci yarısından itibaren Genel Kurul salonunda tadilat ve değişikliklere başlandı.

Haberin Devamı

Kapılar kilitlendi

Onarıma başlanan Genel Kurul salonunun iktidar koridorunda bulunan kapıları kilitlenirken, muhalefet koridorunda bulunan bir kapı tadilat yapacak işçiler ve malzemeler için açıldı. Bu arada Meclis yönetimi de salondaki çalışmaları adeta büyük bir gizlilik içinde sürmesi için tedbirler aldı. Salonda çalışan işçilerin giriş-çıkışları kontrol altına alındı.

Salona giriş için kullanılan kapının önünde de güvenlik elemanları nöbet tutmaya başladı. Genel Kurul’a girişlerde üst aramaları yapılırken, deneyimli güvenlik elemanları da çalışmaları, “dikkatle” izliyor.

İtalyan firmada kalmamış

Salonda eski Bakanlar Kurulu ile komisyon sıralarının bulunduğu ön bölümdeki 50 koltuğun söküm işlemleri tamamlandı. Bu alanda Başkanlık Divanı’nın önündeki, kürsüsünün hemen arkasında kalan bölümdeki üç basamaklı mermer merdivenlerin 1.5 metre geriye çekilme işlemleri de başlatıldı. Meclis Yönetimi, eklenecek koltuklar için eski koltukların imalatçısı İtalyan firması ile yaptığı girişimlerden sonuç alamadı. Genel Kurul salonundaki koltukların aynısından firmanın elinde olmadığı anlaşılınca, Bakanlar Kurulu ve komisyon sırasından sökülen 50 koltuğun salonun belirlenen bölümlerine monte edilmesi kararlaştırıldı. Değiştirilmesi düşünülen ses ve elektronik oylama sistemi ile devam kararı alındı.

Haberin Devamı