Siyaset ‘İttifak daha da genişletilmeli’

‘İttifak daha da genişletilmeli’

15.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gelecek için Sol Kanat’ta yer alan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve eski milletvekili İlhan Cihaner, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

‘İttifak daha da genişletilmeli’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Görüşmede Şeker ve Cihaner, ittifakın daha da genişletilmesi konusunda önerilerini Kılıçdaroğlu’na ileterek, şu görüşleri dile getirdiler: “Türkiye’nin içinde bulunduğu durum CHP’ye çok daha büyük ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Sola ve CHP’ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. İttifak daha da genişletilmeli. Daha da genişletilmesi Türkiye’nin sorunlarına çözüm bulmada faydalı olacaktır.”

Haberin Devamı

‘Olumlu buluyoruz’

Ziyarette, CHP’nin son aylardaki tutumunun doğru olduğu ifade edildi. “Son dönemde atılan adımlar, Şenyaşar ailesine ziyaret, miting kararları, Türkiye’nin dört bir yanında olunması” olumlu gelişmeler olarak belirtilirken, “Bizim uzun zamandan beri eleştirilerimiz bunların yapılmamasıydı. Artık yapılıyor olmasını olumlu buluyoruz. Olması gereken politikalar olarak görüyoruz. Bizim daha öncesinden önerdiğimiz bir durum” görüşü dile getirildi.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise, “Genel Başkan’ın adaylığı doğru olanıdır. Tabi ki böyle bir durumu destekleriz, doğru olan odur” yorumu yapıldı.

İki grup birleşti

Gelecek için Sol Kanat CHP içerisinde iki sol grubun birleşmesinden oluştu. CHP’de aralarında eski ve yeni milletvekillerin de olduğu “Gelecek için Biz” ve “Sol Kanat”, “Gelecek İçin Sol Kanat” adı altında birleşmişti.