Siyaset İttifak gelen herkesi kapsar

İttifak gelen herkesi kapsar

13.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ak Parti ile MHP arasındaki ittifak görüşmeleri için “Ne kadar çok parti gelirse o kadar büyür. Herkes gelirse herkesi kapsar. Bunun genişliği Türkiye’yi kuşatır” dedi.

İttifak  gelen herkesi kapsar

Ak Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Yazıcı, Ak Parti bünyesinde uyum düzenlemeleriyle ilgili oluşturulan beş komisyon hakkında bilgi verdi.
Milli mutabakat
Seçim ittifakı ile ilgili bir soru üzerine Yazıcı, “İttifak, düzenlenme yapılmaya muhtaç bir alan. Onu nasıl formüle edeceğiz, komisyon çalışması sonucunda belli olacak. Siyasi partilerin ittifak yapmasını çok doğru buluyorum. Milli mutabakat ittifakı ismi çok doğru. Milli mutabakat ittifakını çerçeveledik başka yok anlamında değil. İttifaka ne kadar çok parti gelirse o kadar büyür. Herkes gelirse herkesi kapsar. Daraltılan, çizilen, girilemez bir alan değil. Bunun genişliği Türkiye’yi kuşatır. Ortak yürüyüş Türkiye’nin çıkarınadır” dedi. Partilerin ittifak durumunda Hazine yardımını nasıl alacağına dair soruya da Yazıcı, “Partilerin ihtiyaç duyduklarından yoksun hale gelmemesi gerekir. Bu yaptırım uygulamaktır. Bu formülasyonu yapacağız” dedi. 2019 öncesinde MHP’nin kabineye gireceği iddiasıyla ilgili olarak Yazıcı, hükümet değişiklinin gündemlerinde olmadığı söyledi.

KOMİSYONLAR BELİRLENDİ

Yazıcı, partide uyum yasalarını çalışmak için oluşturulan 5 komisyon üyelerini şöyle sıraladı:
Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu: Mehmet Muş, Cevdet Yılmaz, Emine Nur Günay, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Yavuz Atar ve Mehmet Uçum, eski Ak Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin.
Kamu Personel Rejimi Komisyonu: Efkan Ala, Mihrimah Belma Satır, Cengiz Aydoğdu, Fatma Benli, YÖK Denetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çağlayan, Ak Parti Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdulkerim Buğra Şimşek.

Yerel Yönetimler Komisyonu: Erol Kaya, Mustafa Yel, Hulusi Şentürk, Prof. Dr. Adem Esen, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Kocatepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkerim Çalışkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı.
Siyasi Partiler ve Seçim Mevzuatının Uyarlanması Komisyonu: Ahmet Sorgun, MKYK üyesi Zelkif Kazdal, Mehmet Doğan Kubat, Ali İhsan Yavuz, Orman Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, eski Ak Parti Milletvekili Recep Özel.
Meclis İç Tüzük Komisyonu: Ahmet Aydın, Mustafa Elitaş, Fatih Şahin, Şirin Ünal, Serap Yaşar, İshak Gazel, Abdurrahman Öz.


Yazarlar