Siyaset ‘İyi Parti buluşma noktası olacak’

‘İyi Parti buluşma noktası olacak’

14.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında Afyon’da yapılacak kampın ana gündem maddesi, başta yaklaşan yerel seçimler olmak üzere partinin 24 Haziran sonrasında izleyeceği yol haritası olacak. İYİ Parti’nin, “milliyetçi, muhafazakâr, demokrat değerleri benimseyenler” için çekim merkezi haline getirilmesi hedefi ile “ülkücü” ve “sol” kimlik taşıyanlar için buluşma noktası olabilmesi konusunda neler yapılabileceği üzerinde. 300’ü aşkın kişinin katılacağı kampa, partinin en üst karar organı olan Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri, 42 milletvekilinin yanı sıra uzmanlar da katılacak.

‘İyi Parti buluşma noktası olacak’

İYİ Parti, seçim dönemi ve sonuçlarını değerlendirip yol haritasını çizeceği ilk kampını 20-22 Temmuz’da Afyonkarahisar’da gerçekleştirecek. Edinilen bilgiye göre uzmanlar ve katılımcılar da tespit, önerilere ilişkin değerlendirmede bulunacak. Toplantıda, İYİ Parti’nin milliyetçiliği, muhafazakâr ve demokrat değerleri benimseyenler için çekim merkezi haline getirilmesinin yanı sıra “buluşma ve barışma noktası” olarak merkezde konumlandırılması üzerinde durulacak. 24 Haziran 2018’de yapılan erken seçime karşın yüzde 10 barajının geçilmesinde etkili olan faktörler ile diğer partilerinden İYİ Parti’ye gelen oy oranlarıyla ilgili analiz yapılacak.

Haberin Devamı

‘Kıyaslanamaz’

Toplantıda, kamuoyunda İYİ Parti ve MHP arasında yapılan kıyaslamalar masaya yatırılacak. Ak Parti’den kopan oyların MHP’ye gitmesi, CHP’den İYİ Parti’ye yüzde 2 oranında oy gelmesinin konuşulacağı toplantıda, “İYİ Parti’nin MHP ile kıyaslanamayacağı, İYİ Parti’nin merkezdeki boşluğu doldurmak üzere kurgulanmış bir parti olduğu” görüşü dile getirilecek. “Türkiye’de birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu” görüşü üzerinden yapılacak toplantıda, toplumun tüm kesimlerini bir araya getirecek şekilde İYİ Parti’nin yeniden şekillendirilmesi konuşulacak.

Yazarlar