Siyaset İYİ Parti’de ‘genel başkanlık’ yarışı gündemde

İYİ Parti’de ‘genel başkanlık’ yarışı gündemde

26.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Olağanüstü Kurultay 12 Ağustos’ta yapılacak. Akşener dün bir kez daha aday olmayacağını yinelerken, İYİ Parti Sözcüsü Çıray, ‘B planımız yok’ diyerek Başkanlık Divanı’nın yine Akşener’i aday gösterme kararını oy birliği ile teyit ettiğini belirtti

İYİ Parti’de ‘genel başkanlık’ yarışı gündemde

İYİ Parti Başkanlık Divanı, 2. Olağanüstü Kurultay’ın gündemini ve takvimini belirlemek üzere dün sabah toplandı. Toplantı sürerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, twitter’dan “Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir. Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim. Tüm arkadaşlarımı partimizin önündeki kurultay sürecine ve partimizin geleceğine yön verecek yeni yönetimini belirlemeye odaklanmaya davet ediyorum. Şimdiden aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Jet yanıt

Toplantıda şaşkınlık yaratan açıklama üzerine Parti Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray twitter’dan yaptığı açıklamada, “İYİ Parti Başkanlık Divanı mutat toplantısını yaptı ve Büyük Kurultay’ın 12 Ağustos tarihinde yapılması kararı üzerine çalışmaları gözden geçirdi. Başkanlık Divanı bir kez daha, milletin talebi olan Sayın Akşener’i aday gösterme kararını oybirliği ile teyit etti” diye yazdı. Çıray, Başkanlık Divanı ve İYİ Parti Meclis Grubu olarak, adaylarının Akşener olduğunu belirterek, “Bizim söylediğimiz bu. Bizim B planımız yok. Bizim bir tane planımız var, Sayın Akşener üzerine” dedi.

İYİ Parti milletvekilleri ile genel merkez yöneticileri de dün gün boyunca genel merkezde yapılan olağanüstü toplantılarda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Parti TBMM Grup Başkanı Ahat Andican da bugün İYİ Parti milletvekillerinin ortak bir açıklama yapacağını belirterek, “Sayın Akşener, kurultay salonuna gelecek” diye konuştu. Akşener’e en yakın isimlerden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Sayın Genel Başkanımızı kurultay salonuna çıkaracağız. Birilerinin gönlünden geçiyorsa onlar da çıksın, aday olsun. Adaylar çıkabilir ama teşkilatın, tabanın, Sayın Akşener’den başka alternatifi yok. Aday çıkması, partinin demokrasi adına Türkiye’ye verebileceği bir ders niteliğinde olur.”

Parti içi aday iddiası

Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre, 12 Ağustos yaklaşırken, parti içinden genel başkanlığa adaylığını açıklayacak farklı isimler de olacak. İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren Akşener’in yanında yer alan ve TBMM’nin 26. Dönemi’nde İYİ Partili beş milletvekilinden biri olan Yusuf Halaçoğlu’nun, genel başkanlığa aday olacağı öne sürüldü. Halaçoğlu bu iddiası kesin bir dille reddetti.

Dikkati çeken gündem

İYİ Parti’den yapılan açıklamaya göre, 2. Olağanüstü Kurultay, 12 Ağustos’ta ATO Congresium Kongre Salonu’nda gerçekleştirilecek. Kurultay gündeminin 6. maddesinde, “Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in konuşması” ifadesi kullanıldı. Gündemin 8. maddesinde, “Genel Başkan adaylarının konuşması” ifadesine yer verilirken, 9. maddeye göre, kurultay’da Genel İdare Kurulu üyelikleri ile Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri içinde seçim yapılacak. Kurultayın, gündem maddeleri tamamlanıncaya kadar aralıksız çalışacağı, yeterli delegenin katılımının sağlanamaması halinde kurultayın 13 Ağustos’da aynı yer ve saatte yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Sosyal medya yıkıldı: Bizi bırakma

Tük gemisine, Yunan sahil güvenlik botları tarafından ateş açıldıktan sonra çıkan krizde Kardak’a Türk bayrağı diken komutan olarak tanınan İYİ Partili eski SAT Komando Ali Türkşen dahil pek çok partili gün boyunca, “bizi yarı yolda bırakazsın”, “biri bırakma” şeklinde sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Türkşen, “Bu kurultayla bütün delegelerin ve tabanının isteğiyle Sayın Genel Başkanımız inşallah tekrar göreve gelecek. Ancak bu görevi yine de kabul etmezse benim de İYİ Parti’de ve siyasette herhangi bir yerim olmadığını düşünüyorum. Kendisiyle geldim kendisiyle gideceğim.Bu benim ilke kararım ani alınmış bir karar değil” dedi.