Siyaset İYİ Parti’nin genel merkezi törenle açıldı

İYİ Parti’nin genel merkezi törenle açıldı

12.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’nin Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan genel merkezinin açılış töreni gerçekleştirildi.

İYİ Parti’nin genel merkezi törenle açıldı

Partinin kurucular kurulu, Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı üyelerinin de katıldığı açılışta, izdiham yaşandı. 10. Yıl Marşı’nın, Ölürüm Türkiyem’in ve Ayna grubunun ‘Ceylan’ isimli şarkısının çalındığı açılışta, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener şunları söyledi: “Sabrettiniz, dişlerinizi sıktınız. Niye sabrettiniz biliyor musunuz? Türkiye’de iyi şeyler yapacağımıza, Türkiye’ye iyi geleceğimize inandınız. 15 günlük partiyiz. 25 Ekim’de partimiz kuruldu, 29 Ekim’de herkes iyi oldu. Kimse hastalanmadı. Kalbimize mıh gibi çakılmış, Türkiye’ye iyi şeyler yapacak, el ele tutuşmuş gençler burada.” Akşener, “Bu partinin kuruluşunun kuruş hesabını veririm. Haydi buyurun, hodri meydan. Sülalemde, kardeşlerim, ablalarım, ağabeylerim, oğlum, gelinim demiyorum, sülalem diyorum. Bunu bir ülkede, bir siyasetçi söylesin, elini sıkacağım. Yedi sülaleme gidin. Köyüme gidin. Bakın, bir tane FETÖ’den başına bir iş gelmiş, yok sempatizanı, yok bilmem nesi bulunan bir kişi varsa bulun, ben siyaseti bırakacağım. Bunu söyleyebilen bir siyasetçi çıksın ülkede, yok” dedi.
Akşener, seçim barajı ile ilgili tartışmalara da “Programımızda barajla ilgili bakış açımız var. İster 10 olsun, ister indirilsin. Bizim açımızdan problem teşkil etmiyor” yanıtını verdi.
Yüzde 19.5
Akşener, yaptırdıkları anketler sonucu İYİ Parti’nin yüzde 19,5 oy oranını bulduğunu, yüzde 18 civarında da “Hele bir bakıp, görelim” diyenler bulunduğunu açıkladı.