Siyaset ‘İYİ Parti’ye geçme kararı aldık’

‘İYİ Parti’ye geçme kararı aldık’

12.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bilecik’in Söğüt ilçesi Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Facebook hesabından meclis üyeleri ile birlikte partisinden istifa ettiğini duyurdu.

‘İYİ Parti’ye geçme kararı aldık’

Meral Akşener’in kurduğu ‘İYİ Parti’ye geçme kararı aldıklarını belirten Aydoğdu, “Hayırlı ve güzel bir iş olacağını düşünüyoruz” dedi. Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, önceki gece sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından, ‘08.11.2017 tarihi itibariyle Meclis Üyelerimizle birlikte mensubu bulunduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etmiş bulunmaktayız. Kamuoyuna saygılarımla’ yazısını paylaştı. Söğüt Belediye Meclisi’nde 6 MHP’li, 5 de Ak Parti’li meclis üyesi bulunuyor.
‘İmkân kalmadı’
Kendisi ile birlikte MHP’li 6 belediye meclis üyesi, MHP Söğüt eski İlçe Başkanı Ali Islah’ın da aralarında bulunduğu 48 üyenin de partiden istifa ettiğini söyleyen Aydoğdu şöyle konuştu: “MHP’de siyaset yapma imkanı kalmadı. Delegeliklerimiz düşürüldü. Madem ki MHP’de bir etkimiz, söz hakkımız ve delegelik, demokratik mücadele hakkımız kalmadı istifa etmeyi uygun gördük. Seçmenimizin de isteği üzerine partiden istifa ederek kurulan İYİ Parti’ye geçme kararı aldık.”