Siyaset İYİ Partili Aydın’dan sosyal medya tepkisi: Dur diyeceğiz

İYİ Partili Aydın’dan sosyal medya tepkisi: Dur diyeceğiz

11.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Teşkilat Başkanı, Ankara Milletvekili Koray Aydın, sosyal medyaya ilişkin yapılması planlanan düzenlemeyi eleştirerek, “İktidarın sosyal medya korkusu her geçen gün katlanarak artıyor. Düzenleme kılıfıyla sosyal medyayı daha da kısıtlamaya hazırlanıyorlar. Biz İYİ Parti olarak sosyal medyayı kısıtlama ve muhalif sesleri kısma girişimine açıkça dur diyeceğiz” dedi.

İYİ Partili Aydın’dan sosyal medya tepkisi: Dur diyeceğiz

Aydın, dün yaptığı açıklamada, nefret suçu içeren paylaşım yapanlara 10 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini anımsattı. Aydın, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Sosyal medya aracılığıyla kişilik haklarına, milli ve manevi değerlere saldırı asla mazur görülemez. Türkiye’nin sosyal medyayı sınırlayacak yeni tedbirlere ihtiyacı yoktur. Türkiye’nin, demir perde dönemini andıran Singapur modeline ihtiyacı yoktur. Birkaç televizyon kanalı ve gazete ile sesini duyurmaya çalışan muhalefetin halka ulaşmadaki neredeyse tek iletişim aracı sosyal medyadır. AK Parti bu tür yasal düzenlemelerle bu aracı da muhalefetin elinden almaya çalışmaktadır. Bu tür yasal düzenlemelerle tehdit altında olan ifade özgürlüğü, daha da kısıtlanacaktır.”

‘Amaç susturmak’

Muhalif paylaşım yapanların mahkeme kapılarında süründürüleceğini, geçici de olsa hesaplarının kapatılacağını ve daha sonra ‘bakın, hukuk kararı verdi herkes saygı duysun’ denileceğini savunan Aydın, “Buradaki amaç en hafifinden muhalefetin sesini kısmak, korkutmak ve yıldırmaktır. Erken seçim tartışmalarının yapıldığı, muhalefetin Cumhur İttifakı karşısında güçlendiği şu dönemde bu tür yasal düzenlemelerin gündeme getirilmesinin amacı bellidir. Amaç; seçimlere susturulmuş bir muhalefetle girmektir.” dedi.

Haberin Devamı

 ‘Sindirmeye çalışıyorlar’

Cumhur İttifakı’nın paydaşlarına çağrıda bulunduklarını belirten Aydın, “Ayarını bozduğunuz kantar, gün gelir sizi de tartar. Anayasamıza ve evrensel hukuk kurallarına göre herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. İktidar cephesi kendisi açısından daha az oyla kazanacağı bir seçim arzulamakta, masa başı formüllerden medet ummakta, devlet gücü ve imkanlarıyla muhalefeti sindirmenin ve sosyal medyanın da sesini kısmanın hesaplarını yapmaktadır. Biz İYİ Parti olarak sosyal medyayı kısıtlama ve muhalif sesleri kısma girişimine açıkça dur diyeceğiz. İYİ Parti olarak tehdit, küfür, hakaret içermedikçe ve konusu suç teşkil etmedikçe sosyal medya ile yazılı ve görsel basının özgürlük alanını alabildiğince genişleteceğiz” ifadelerini kullandı.