Siyaset Kadın vekillerden ‘eşit temsiliyet’ çağrısı

Kadın vekillerden ‘eşit temsiliyet’ çağrısı

30.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’nin kadın milletvekilleri, hazırladıkları bir çağrı mektubu ile kadınların “siyasette eşit temsiliyeti” için hazırladıkları yasa teklifine tüm partilerden destek istedi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk imzacısı olduğu yasa teklifi, CHP’li tüm milletvekillerinin imzasıyla 8 Mart 2021 tarihinde TBMM Başkanlığı’na sunulmuştu.

Kadın vekillerden ‘eşit temsiliyet’ çağrısı

 

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, teklifin yasalaşması için öncelikle AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve KEFEK Başkanı AK Partili Fatma Aksal ile görüştü. Ziyaretlerin ardından da tüm partilere gönderilmek üzere bir çağrı mektubu hazırladı. Çağrı mektubunda özetle şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

“Toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı bir demokrasi anlayışının yerleşmesiyle kadın politikaları konusunda daha güçlü bir iradenin hayata geçirilmesi için; 30 Kasım tarihinde yasa teklifimize, desteğinizi istiyoruz. Kadınlar ile erkeklerin, temel insan hakları boyutunda eşitlikçi anlayışla özgür bireyler olarak yaşayabilecekleri Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek adına, bu tarihi sorumluluktan kaçmayacağınıza inanıyoruz.”