Siyaset ‘Kadına şiddete toleransımız yok’

‘Kadına şiddete toleransımız yok’

25.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı duruşlarının net olduğunu vurgulayarak, bu sorunla yıllardır topyekun bir mücadele içerisinde olduklarını ve tüm ilgili kurumlarla bunun üzerine kararlılıkla gittiklerini belirtti.

‘Kadına şiddete toleransımız yok’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı “Sıfır tolerans” dediklerini vurgulayarak, “Kadına yönelik şiddetle sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretinde girişimci, çiftçi, öğrenci, sporcu, sanatçı ve emekçi kadınlarla bir araya geldiği “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” programının görüntüleri paylaşıldı. Sazova Parkı’ndaki Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki programda konuşan Erdoğan, Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam, siyaset ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kaydettikleri dönemin, kendi dönemleri olduğunu belirtti. Erdoğan, “Her kesimden kadınımızın potansiyelini, kendisi, ailesi, şehri ve ülkesi için hayata geçirebilmesini sağlayacak altyapıyı biz kurduk, imkanları sağladık, engelleri ortadan kaldırdık. Özellikle kadınlarımızın, eğitim ve üretim alanında katettikleri mesafe gerçekten tarihi bir başarının ifadesidir” dedi.

Haberin Devamı

‘Yoldaş görüyoruz’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Kadınları hayatın her alanında desteklerken, onların aile içindeki konumlarını, özellikle de anne vasıflarını asla ihmal etmedik. Önümüzdeki dönemde, eğitim ve üretim sürecinde olduğu gibi aile içindeki konumları itibarıyla da kadınlarımızı daha çok desteklemekte kararlıyız. Bazı sapkın beyinler, kadınların hayatın diğer alanlarındaki yerleri ile aile içindeki yerini birbirinin alternatifi görebilir. Batı’da olduğu gibi kadını özgürleştirmek adı altında en bayağısından bir meta haline dönüştürme hevesinde olanlara şahsen biz meydanı bırakmayacağız. Kadını evinden, ailesinden ve evlatlarından tamamen koparmayı hedefleyen bu anlayışın aslında onların eğitim-öğretim, üretim, istihdam ve sosyal hayattaki rollerini de hazmedemediğini düşünüyorum. Biz medeniyetimizin ve ahlakımızın gösterdiği istikamette, kadını ve erkeği tıpkı yaratılışta olduğu gibi hayatın her alanında birlikte mücadele eden yoldaşlar olarak görüyoruz.”

‘Topyekun mücadele’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından soruları yanıtladı. Felsefe öğretmeni ve 3 çocuk annesi Fatma Betül Düzgün’ün, kadına şiddetle mücadelenin ŞÖNİM’lerle (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) desteklendiğini, bunların sayısının artırılması gerektiğini belirterek, bu konudaki düşüncelerini sorması üzerine Erdoğan, kadına yönelik şiddete karşı duruşlarının net olduğunu ifade etti. Şiddete karşı “sıfır tolerans” dediklerini ve bu sorunla yıllardır topyekun bir mücadele içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, tüm ilgili kurumlarla bunun üzerine kararlılıkla gittiklerini vurguladı. Erdoğan, “Mücadelemizde ŞÖNİM’ler önemli bir işlev görüyor. Biz bu yapıyı daha da güçlendirmek için bir adım daha atarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın 372 sosyal hizmet merkezine irtibat noktalarını oluşturduk. Bu irtibat noktaları, ŞÖNİM’lerle bağlantılı olarak çalışarak, bu konuya daha yaygın bir şekilde eğilmemize imkan tanıyacak. Kadına yönelik şiddetle sonuna kadar mücadele etmekte de kararlıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan Azerbaycan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işgalden kurtarılan Karabağ topraklarında inşa edilen ilk havalimanı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı’nın açılışı için yarın Azerbaycan’a gidiyor. Erdoğan, böylece son bir yıl içinde üçüncü kez Azerbaycan’ı ziyaret etmiş olacak. Günübirlik ziyarette Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılanacak. Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı’nın açılış törenine katılacak ve törende konuşma yapacak. Erdoğan, daha önce 9 Aralık 2020 ve 15 Haziran 2021’de Azerbaycan’a resmi ziyaretler gerçekleştirmişti.