Siyaset 'Kampanyayı bunun üzerinden götüremeyiz'

'Kampanyayı bunun üzerinden götüremeyiz'

04.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun MYK’da, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım için, “İstifa etmemesi doğru değil. Ama seçim kampanyasını bunun üzerinden götüremeyiz. Biz ekonomiyi anlatacağız” dediği öğrenildi

Kampanyayı bunun üzerinden götüremeyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmeden AK Parti’nin İstanbul adayı olarak ilan edilmesiyle ilgili CHP’nin nasıl bir tavır alınacağı konusundaki tartışmalara noktayı koydu. Kılıçdaroğlu’nun, bu konuda farklı görüşleri bulunan MYK üyelerine, “İstifa etmemesi doğru değil tamam ama biz seçim kampanyasını bunun üzerinden götüremeyiz. Bunun bir anlamı yok. Biz ekonomi anlatacağız vatandaşın sorunlarıyla ilgileneceğiz” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda; ekonomik gelişmelerin yanı sıra, Binali Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’ndan istifa etmeden AK Parti’nin İstanbul adayı olarak ilan edilmesiyle ilgili nasıl bir politika izleneceği konusu tartışıldı. Edinilen bilgilere göre, MYK üyelerinin bir kısmı, Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı’nın “tanınmaması” ve sürekli olarak yapılacak açıklamalarla istifaya çağrılması görüşünü dile getirdi. Buna karşın bazı MYK üyeleri de bu politikanın doğru olmayacağını savundu. Aynı üyeler, “Kampanya döneminde bu durumun üzerine gitmenin iktidar için bir ‘mağduriyet’ algısına yol açacağını” belirtirken, bu tartışmayı büyütmenin İstanbul seçimleri için fayda getirmeyeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Gündemden kalktı

MYK’da dozu yükselen tartışmalara son noktayı ise CHP lideri koydu. Kılıçdaroğlu’nun, “İstifa etmemesi doğru değil, Anayasa’ya aykırı, seçimleri kaybetmekten korktuğu için istifa etmiyor tamam ama biz seçim kampanyasını bunun üzerinden götüremeyiz. Bunun bir anlamı yok. Türkiye’nin asıl meseleleri var. Biz ekonomi anlatacağız, vatandaşın sorunlarıyla ilgileneceğiz” dediği öğrenildi. Bu çerçevede, Yıldırım’ın “tanınmaması” ve istifa etmemesi gerekçesiyle herhangi bir yargı kurumuna başvurulması olasılığının da tamamen gündemden kalktığı öğrenildi.

‘Tuzağa düşmeyeceğiz’

Kılıçdaroğlu toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’ye yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Bizi kavgaya, çatışmaya, tuzağa çekerek tartışma çıkarmak, halkı kutuplaştırmak istiyor. Biz polemikten uzak olacağız, tuzağa düşmeyeceğiz” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.