Siyaset Kandil ‘hayır’ diyeceksiniz diyor

Kandil ‘hayır’ diyeceksiniz diyor

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün saat 16.45 sıralarında helikopterle Malatya İnönü Stadyumu’na geldi. Belediye meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katılan Erdoğan’ın konuşması sırasında meydanda bulunanlar sık sık ‘İşte meydan, işte komutan’ diye sloganları attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun üzerine “Ben milletimle gurur duyuyorum” dedi.

Kandil ‘hayır’  diyeceksiniz diyor

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kızlarının başörtüsüyle uğraşan bir devlet vardı. Onları üniversitenin kapısından çeviren bir Türkiye vardı. İşte onlar şimdi ‘Hayır’cı oldular. Şimdi üniversitelerin kapısı açıldı mı? İmam hatipler açıldı mı? İmam hatiplere üniversitelerin yolu açıldı mı? İşte onlar da ‘Evet’çi. Fark bu. Kandil’den talimat geliyor. Ne diyor Kandil? ‘Hayır’ diyeceksiniz, diyor. Kandil’le beraber ‘Hayır’ diyenler, onlarla aynı değil mi? Kılavuzu karga olanın, bir şey demiyorum. Biz diyoruz ki hak, tecelli edecek. Vesayet odaklarının, millete ayar vermeye çalışanların, milletin sırtından para kazanmaya alışmış bir avuç elitin gönlünü hoş tutmaktan başka mahareti olmayan bir sistem vardı. Nereye elinizi atsanız, orada büyük bir yıkımla, sorunlar yumağıyla karşılaşıyordunuz. Biz böyle bir ülkeyi devraldık. 14 yıl boyunca hem inançla, cesaretle, hepsinden ötesi aşkla çalışarak, Türkiye’yi o karanlık günlerinden aydınlığa çıkardık. Hala birileri eski Türkiye’den bahsediyor. Onlar varsın, konuşadursun. Biz yeni, güçlü, büyük Türkiye’yi inşa etmenin çabası içindeyiz. Milletimizle bu yolda emin adımlar yürüyoruz.”

‘Özal’ın hayali için yola çıktık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türk ile Kürt’ün, Alevi ile Sünni’nin birlikte yaşadığı Malatya, o karanlık günlere dönmeyi düşünmek istemez. Malatya’nın evladı, merhum Turgut Özal’ın hayali de işte böyle bir Türkiye’ydi. Bunun için ülkenin yönetim sisteminin değişmesi gerektiğini hep söylerdi. Biz rahmetli Özal’ın hayalini gerçekleştirmek üzere yola çıktık.”

Tay hediye edildi

Kandil ‘hayır’  diyeceksiniz diyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada Erdoğan’a Sultansuyu Tarım İşletmesinde yetiştirilen Kahraman Mert isimli tayı hediye etti. Erdoğan, Belediye Binası girişinde yöresel kıyafetli kadınlarla da bir süre görüştü.

Talihsiz kaza
Erdoğan’ın içinde bulunduğu otobüs, belediyeden ayrılırken koruma ekibinde bulunan polise çarptı. Otobüsten inen Erdoğan, polis ambulansa taşınana kadar yanından ayrılmadı.