Siyaset ‘Kandil’i yakın’

‘Kandil’i yakın’

24.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümete Kandil’i yerle bir edip, Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saplanarak terör ve çatışma ortamına son vermesi çağrısında bulundu.

‘Kandil’i yakın’

Ankara’daki bombalı saldırının failleri için “Ha TAK, ha YPG; ha PKK, ha PYD; hiç fark etmeyecek, hiçbir şekilde gerçekleri değiştirmeyecek” diyen Bahçeli, Ankara’nın beyninin bombalandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bahçeli, dün MHP’nin grup toplantısında özetle şöyle konuştu:

‘Ölümle imtihan’

- BÖYLE ÇARESİZLİK YAŞANMAMIŞTI: Ülkemiz yoğun bakımdadır. Ölümle imtihan ediliyoruz. Adeta kurşuna diziliyor, günden güne infaz ediliyoruz. Dün yapılan vahim hatalar; bugün mermi, bomba, mayın ve düşmanlık olarak önümüze koyuluyor. Milli mücadele yıllarında dahi görülmemiş bir fitne kuşatması altındayız.

- ANAYASA KOMİSYONU: Cumhuriyet Halk Partisi, komisyonun kuruluş adı ve amacı dışında farklı farklı isteklerde bulunmuş, sudan bahanelerle uzlaşma sürecini sabote etmiştir. Elbette CHP’ye göre komisyona isim bahane, uzlaşma masasını yıkmak şahanedir. Bize göre ana muhalefet partisi olmadan anayasa yazımına teşebbüs etmek kesinlikle sakıncalı ve mahsurludur. Bu itibarla CHP’nin ikna edilip masaya davetinin sağlanması lazımdır. Aksi takdirde anayasa hazırlığı ölü doğacaktır. CHP’nin uzlaşmaz tutumunu bırakarak insiyatif almasını diliyor, anayasa yapımıyla ilgili sürecin kaldığı yerden bir an önce devamını arzuluyoruz.

Haberin Devamı

- SENARYO VAHŞİ: Türkiye AKP’nin işbirlikçiliği sonucunda çekile çekile çembere alınmış, itile itile tuzağa düşürülmüştür. Oyun büyüktür. Piyonlar acımasızdır. Türk milletiyle hesabı olan bütün şerefsizler kuyruktadır. Açılım, çözüm, çare, reform ismiyle diriltilen yıkım belgesi Sevr’in, kuruluş senedi Lozan’la hesaplaşmasının son perdesi, son eşiğidir. Türkiye sanki savaştadır. Ülkemizin her yerinde cenaze namazı kılınmaktadır. Deyim yerindeyse Türkiye Cumhuriyeti’nin ana karargâhına canlı bomba saldırısı yapılmıştır. Ankara saldırısını TAK isimli PKK’nın taşeron örgütü üstlenmiştir. Başbakan Davutoğlu ise Ankara’daki saldırı için, ‘TAK’ın üstlenmesi YPG bağlantısını ortadan kaldırmaz’ sözleriyle önceki söz ve duruşundan kısmen sapmıştır. Ha TAK, ha YPG; ha PKK, ha PYD; hiç fark etmeyecek, hiçbir şekilde gerçekleri değiştirmeyecektir. Meselenin özü bir terör saldırısıdır ve Ankara’nın beyni bombalanmıştır.

‘İstihbarat nerededir?’

- MİT UYKUNUN PENÇESİNDE: Türkiye’nin güvenlik ayarları bozulmuştur. Bu istihbarat nerededir? Bu emniyet ne iş yapmaktadır? Diyorlar ki, ‘Sabrımız taşmak üzere. Bıçak kemiğe dayandı’. Hep aynı hikayeler, hep aynı suya sabuna dokunmayan diklenmeler. Gelin görün ki canlı bombalar Türkiye’de cirit atmaktadır.

Haberin Devamı

- YILDIRIM GİBİ SAPLANIN: O halde AKP hükümetine çağrıda bulunuyorum. Sayın Davutoğlu, gerekirse Kandil’e gidin, gerekirse orayı taş üstünde taş bırakmayacak derecede yakın; gerekirse de Suriye’nin kuzeyine yıldırım gibi saplanın. YPG’ye top atışlarını durdurun diyen, PYD’yi müttefikliğe terfi ettiren ABD’ye aldırmadan, Rusya’nın provokasyonlarına takılmadan Türkiye’nin gücünü dosta da düşmana da gösterin. Meşru müdafaamız için PKK/PYD’nin bulunduğu, nifak saçtığı her yeri tertemiz yapın ve bu aziz milleti terör illetinden kurtarın.

- TAVŞANA KAÇ TAZIYA TUT: ABD-Rusya’nin, Suriye’de geçici ateşkeste anlaşması tavşana kaç tazıya tut taktiğidir. Türkiye’nin meselesi öncelikle Esad olmamalı, komşu ülkelerle ters düşülmemeli, anlaşmazlıklar onarılmalıdır. TBMM’de terörü kınamaktan, üç partinin hazırladığı metne imza atmaktan dahi imtina eden PKK şubesi HDP’li sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları başta olmak üzere, her caydırıcı önlemi aşama aşama alın. Ve de zihni, fikri, dili kapkara kesilen aydın müsveddelerinin hazırladıkları ihanet bildirilerini de başlarına geçirin.

Haberin Devamı

‘Fidye kampanyası’

- MHP HER ZAMAN DESTEKÇİNİZ: MHP, bunları yaparsanız demokratik eleştirileri saklı kalmak kaydıyla her zaman destekçiniz, her daim arkanızdadır. Bilinsin ki, milli bekamızı yıkmaya, tarihi haklarımızı imha etmeye kalkışan fitne kampanyasına karşı her fedakârlığı yapmaya hazırız.

Kapatma kararı
Bahçeli, grup sonrasında gazetecilerin il teşiklatlarını kapatma kararlarına ilişkin soruları üzerine, “onları, sabah programında Deniz Zeyrek ve Hakan Çelik’e sorun” karşılığını verdi.