Siyaset Karaoğlan anıldı

Karaoğlan anıldı

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk siyasetinin ‘Karaoğlan’ı eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 12. yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Karaoğlan anıldı

Devlet Mezarlığı’ndaki törene, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Ecevitçi Arayış Platformu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Aksakal, çelenk bırakmasının ardından yaptığı konuşmada, “Bülent Ecevit, Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yer tutmuş, ülke ve dünya siyasetinde saygınlığı elde edebilmiş ender devlet adamlarından bir tanesidir. Onun kurduğu DSP’nin neferleri olarak, sonsuza kadar gelecek nesillere onun kuramını, düşüncesini ve Türkiye sevdasını aktarmakla görevli insanlar olarak, onun yolunda gitmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi. Anma töreninin ardından ziyaretçiler, Ecevit’in kabrine çiçek bıraktı.

Haberin Devamı

Yıldırım’dan anma

TBMM Başkanı Binali Yıldırım da yayımladığı mesajda, “Yakın siyasi tarihimizin önemli isimlerinden eski Başbakan Bülent Ecevit’i vefatının 12. sene-i devriyesinde rahmetle anıyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun mesajı: ‘Ecevit demek umut demektir’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit’in vefatının yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Ecevit’in, dürüstlüğü, nezaketi, ilkeli siyaset anlayışı ile herkese örnek olması gereken bir isim olduğunu vurguladı. “Ecevit demek halkın umudu demektir” ifadesine yer veren Kılıçdaroğlu, Ecevit’in, siyasete kazandırdığı üslup ve ahlak bakımından da saygıyla hatırlandığını belirtti. Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti: “Uzun yıllar süren hizmet dönemi sırasında hiçbir usulsüzlüğe, yolsuzluğa bulaşmamış, milletimizin kendisine emanet ettiği her kuruşu korumuş, yetim hakkının yenilmesine asla müsaade etmemiştir. Emekten ve emekçiden yana tutumuyla, Türkiye’deki üçüncü büyük devrime imza atarak, sosyal demokrasi devrimini de gerçekleştiren Ecevit siyasi tarihimizde silinmez bir yer almıştır. Bu duygu ve düşüncelerle şair, yazar, düşünce insanı ve Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’i rahmetle anıyor, güzel ülkemize kazandırdığı her şey için şükranlarımı sunuyorum.”