Siyaset ‘Kardeşim siz ne yaptınız?’

‘Kardeşim siz ne yaptınız?’

25.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Kardeşim siz ne yaptınız’

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, dün Konya’da miting düzenledi. Seçim çalışmalarının eşit şartlarda yürütülmediğini savunan Akşener “Gönül isterdi ki eşit şartlarda seçim olsun. Gönül ister ki seviye düşmesin, küfürler, iftiralar havada uçuşmasın. Şimdi bazen düşünüyorum, geçmişte rahmetli Erbakan Hoca, Demirel, Ecevit, Özal döneminde bugün seçimde yapılan konuşmalar yapılmış olsa millet isyan eder. Eğer bir kanun çıksa ‘siyasetçinin biri hakaret ve küfür ettiğinde hukuken ceza ve hapis’ dense şu an adayların bir kısmı, başta Sayın Erdoğan olmak üzere kesinlikle hapiste olurdu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dövizdeki hareketliliğe değinen Akşener, “Dolar aldı başını, gitti. Dediler ki ‘Üst akıl sebep oldu’. Üst akıl sebep olduysa tedbirlerini açıkla, nasıl düşüreceğini, ne yapacağını açıkla da biz de yanında duralım” dedi.

‘Parayı ne yaptınız?’

Doların yükselmesi nedeniyle Türkiye’nin borcunun da yükseleceğini belirten Akşener, şöyle devam etti: “Ekonomide tercih yaptı, inşaat sektörünü öne koydu. An itibarıyla inşaat sektörü yanıyor. Sanayiye baktığınız zaman 450 milyar dolar borç aldınız. Sonra döndünüz 16 yılda 2 trilyon dolar vergimizle para topladınız. 70 milyar dolar özelleştirmeyle para topladınız. Bunlarla fabrika yapmadınız, sanayiyi geliştirmediniz. Ne yaptınız? Bölünmüş yol yaptınız, hepsi çöküyor. Şehir hastanesi yaptınız. Şehir hastanelerinin kiracısısınız. İstanbul’da tüp geçit yaptınız, geçenden 10 akçe, geçmeyenden 100 akçe. Konyalı, İstanbul’daki tüp geçitten geçmediği halde yandaş müteahhitlere verilen garanti sebebiyle vergilerinizden para ödeniyor. Köprü yaptınız. Sahibi siz değil, yandaş müteahhit. Peki 450 milyar borç, 70 milyar dolar özelleştirme, 2 trilyon dolar vergi... Kardeşim siz ne yaptınız? Siz fabrika mı yaptınız? Bu çocuklara, gençlere iş mi buldunuz? Kadınlarımızın tencerelerine 100 gram et koymalarını mı sağladınız? Bu parayı ne yaptınız? Bu parayla yandaş müteahhit zengin ettiniz.” - Konya DHA

Haberin Devamı

Konya’da konuşan Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hükümetin ekonomi politikalarına yönelik eleştirilerini sürdürdü.