Siyaset ‘Kavala Sorosçu, Demirtaş teröristtir’

‘Kavala Sorosçu, Demirtaş teröristtir’

20.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Kılıçdaroğlu utanmadan sormuş; Osman Kavala, Selahattin Demirtaş neden hapiste? Kavala sorosçudur, Demirtaş teröristtir. Teröristin yeri de demir parmaklıkların arkasıdır” dedi.

‘Kavala Sorosçu, Demirtaş teröristtir’

 

Bahçeli, MHP’nin Meclis grubu toplantısında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

KAVALA VE DEMİRTAŞ: Fren ve dikiş tutmayan Kılıçdaroğlu en sonunda karanlık niyetini hain isimleri peşpeşe sıralayarak ifşa etmiştir. Utanmadan, sıkılmadan sormuş; Osman Kavala neden hapiste? Selahattin Demirtaş neden hapiste? Osman Kavala Sorosçu’dur, Selahattin Demirtaş teröristtir, teröristin yeri de hukukun üstün olduğu tüm demokratik ülkelerde demir parmaklıkların arkasıdır. Bir teröristin niye hapiste olduğunu sormak teröristin müdafaasıdır. Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş’ın CHP’nin başına çökmüş gölgesidir. Sayın Kılıçdaroğlu, kimin kılıcını sallıyorsun?

BÜROKRASİYİ TEHDİT: Kılıçdaroğlu amcalığa, ağabeyliğe soyunmuş, bu defa da bürokrasiye ayar vermeye kalkışmış. Verdiği süre doldu, üstelik bir gün de geçti. Sayın Kılıçdaroğlu, ne oldu, heyben doldu mu? Attığın taş yerini buldu mu? Başın göğe erdi mi? Senin hukuka bakışın bu mudur?

Haberin Devamı

İMAMOĞLU NEYİN HAZIRLIĞINDA?: Kılıçdaroğlu, bürokratlara değil, İBB Başkanı’na kafa yormalı, onu fazla serbest bırakmaktan sakınmalıdır. Sadece boş zamanlarında belediye binasına ve İstanbul’a uğrayan bu şahsın gezmediği, gitmediği yer neredeyse kalmamıştır. Gözümüzden kaçtığı sanılmasın, sipariş bir senaryo devrededir. Görev sahası İstanbul’la sınırlı olan bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezmekteki amacı nedir? Varmak istediği yer neresidir? Hatta Yunanistan ziyaretine niye ihtiyaç duymuştur? Neyin hazırlığı içindedir?

İSTENMEYEN ADAM: Yunanistan’da yayımlanan 127 yıllık Estia isimli bir gazetenin İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi’ne atfen yaptığı haberde, ‘Erdoğan’ın günleri sayılı, yeni bir duruma kansız bir geçiş ihtimal dışı değil’ iddiaları eğer doğruysa, karşımızda büyük bir sorun var demektir. Şayet böyle sorumsuz açıklama yapılmışsa, büyükelçinin gözünün yaşına bakılmadan istenmeyen adam ilan edilmesi hem diplomasinin teamülü hem de milli onurun şaşmaz bir gereğidir. Bize parmak sallayanların parmağını kırarız, kumpas hazırlayanların tezgahını başlarına geçiririz, bedelse de öderiz.

‘Alayına birden hodri meydan’

SİPER KAZIYORLAR: Yunanistan Ege ve Doğu Akdeniz’de ittifaklar kurarak Türkiye’ye karşı cephe oluşturmaktadır. Fransa ile ‘Savunma ve Güvenlik İşbirliğine Yönelik Stratejik Ortaklık Anlaşması’ imzalamış, ABD ile ‘İkili Savunma İşbirliği Anlaşması’nı 5 yıl daha uzatan imzaları atmışlardır. Bu anlaşma kapsamında, Trakya’dan Girit’e kadar bazı kara, hava ve deniz üsleri ABD’nin askeri faaliyetlerine açılacaktır. NATO içinde Türkiye’ye karşı siper kazılmaktadır, Ege ve Doğu Akdeniz’e mayın döşenmektedir. ABD, Çin’in Kuşak-Yol ile Rusya’nın enerji akım projelerini engelleyecek ara istasyonlardan birisi olarak Yunanistan’ı belirlemiş, bu ülkeye askeri yığınak yapmış, Türkiye’yi de kuşatma altında tutmayı amaçlamıştır. Bu jeopolitik bir kumardır. Yunanistan’ı kışkırtan bu ülke, eşzamanlı olarak PKK/YPG/PYD’yi de silahlandırıp Türkiye’yi hedef göstermektedir.  Türkiye’ye gözdağı verilmektedir, Türkiye tehdit edilmektedir. Pasifik’te ters düşen ABD ile Fransa, şu işe bakınız ki, Ege ve Akdeniz’de Yunanistan’ın arkasından ülkemize silah göstermektedir. Alayına birden hodri meydan diyoruz.