Siyaset 'Kavga etmem ama makaramı yaparım'

'Kavga etmem ama makaramı yaparım'

08.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdoğan’ı yorgun adam olarak tarif eden İnce, Türkiye’nin sorunlarını taze kanın çözeceğini söyledi. Miting meydanında izlettiği altı farklı video üzerinden Erdoğan’ı eleştiren İnce, “Kavga etmeyeceğim ama makaramı yaparım” dedi...

Kavga etmem ama makaramı yaparım

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün Kütahya Zafer Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka seslendi. İnce konuşmasında, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

- KAVGA ETMEYECEĞİM: Bugün 34’üncü gün, 71’inci miting. Diyorum ki meydanlarda; gençler, gelecek, aş, iş, ekmek. Erdoğan meydanlara geliyor, kavga ediyor. Etmeyeceğim kavga. Benim derdim gençlere iş bulmak. Ben, ‘1,5 milyon imam hatip liseli işsiz çocuğa iş bulacağım’ diyorum. O utanmadan diyor ki, ‘İnce imam hatipleri yıkacakmış’. Ayıp ayıp, dürüst ol biraz. Meydanlarda, ‘O sarayı senin başına yıkacağım’ dedim. O kastettiğim şatafat.

- BİR DÖNÜM MASA: (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin mutfağına ilişkin yapılan haberi izleterek) Senin böyle yemek kültürün var mı? Ak Partili kardeşim sen de bak. Her kişiye bir garson. Masa bir dönüm masa. Bir de İnce’ye bakın, çimenlerin üzerinde Bursa’da.

- BUNLAR ŞAŞIRDI: (Cami içine montajlanan fotoğraflarını göstererek) Ben, ‘iş, ekmek’ dedikçe iftiralara başladılar. Samsun’da bisiklete bindim, Uşak’ta traktöre bindim. İftiracılara bakın. Ahlaksızları, namussuzları görüyor musunuz? Traktörle camiye girmişim. Bunlar zavallı.

Haberin Devamı

- MEĞER PAŞAYMIŞ: Engin Alan, korgeneraldi. Erdoğan’a ayağa kalkmadı diye hapse attılar. Ben onu savundum. Hapishanede ziyarete gittim. Ama geçtiğimiz günlerde bir paşa, Erdoğan beni eleştirirken alkışlıyor. Ben de dedim ki, ‘Senin apoletlerini sökeceğim’. (Erdoğan’ın, ‘anayasaya göre ben hepsinin paşasıyım’ açıklamasını ve Tosun Paşa filminden kesitlerle derlenen videoyu izleterek) Erdoğan meğer paşaymış,
ben onu kantin astsubayı zannediyordum. Diplomasız paşa olmuş. Ben meydanlarda, ‘aş iş’ dedikçe, o benimle kavga
ediyor ya, ben kavga etmeyeceğim ama makaramı yaparım.

- BUZDOLABI YANITI: (Erdoğan’ın ilk seçildiği dönemden bir fotoğraf göstererek) Erdoğan, ‘herkesin evinde buzdolabı var daha ne istiyorsunuz?’ diyor. 40 yıl önce bizim evde buzdolabı vardı. Sanki Erdoğan’dan önce ağaç kovuklarında yiyecek saklıyorduk.

- DIŞ MİHRAKLAR: (Erdoğan’ın ‘dış güçler’ ifadesini kullandığı konuşmalarından kesitler izleterek) Dolar yükseliyor. ‘dış güçler’ diyor. Dış mihraklar. Bir dış mihraklar videosu izleteyim size. Yani böyle birisi devlet yönetebilir mi? Bakın. Gençlik yıllarında diyor ki, ‘Başımıza bir şey geldi mi hemen dış güçler derler buna inanmayın’ diyor.

Haberin Devamı

‘Seni bile ziyaret ettim’

“Aday olunca Akşener’i, Karamollaoğlu’nu, Demirtaş’ı, Erdoğan’ı ziyaret ettim, hiçkimseyi ayırmadım. Dört adayı da ziyaret ettim. Gittim hesaplarına 500’er lira para yatırdım. Toplumu barıştırmak için, huzur için yaptım. Bir yerde, ‘Hepsini ziyaret ettim’ diyorum. Erdoğan, sadece Demirtaş kısmını alıyor. Meydanlarda, ‘Bak bak Demirtaş’ı ziyaret etmiş’ diyor. Demirtaş’ı bırak seni bile ziyaret ettim ne olacak?”

‘Siz evet verdiniz’

“Türkiye’nin milletvekili sayısı Kütahya’nın sayesinde 600 oldu. Sağ olun, var olun. Verdiniz ‘evet’ oylarını, 50 milletvekiline daha bakacaksınız. Referandumda yüzde 70 ‘evet’ verdiniz. Ama sen istedin ne yapayım. Peki Türkiye’nin milletvekili sayısı arttı Kütahya’nın ne oldu? 4’e düştü. Sonra 600’e çıkınca 5’e çıktı. Yani 4 tanesi sorunları çözemedi de 5 olunca mı çözecek? Gelin büyük değişime imza atın, gelin bu sefer bu kardeşinizi iş başına getirin.”

Haberin Devamı

İnce’den Kibar Feyzo’lu final

İnce konuşmasının sonunda ise Kibar Feyzo filmindeki Maho Ağa’nın köylülerden kaçış anına ilişkin bir video izletti.

‘Yorgun adam bu’

Bu yorgun adamdan memlekete çözüm beklemeyin. Yorgun adam bu. Ak Partili kardeşlerim siz de yoruldunuz. Büyük sorunlar, yorgun adamlarla çözülmez. Gelin bir taze kan çözsün bu sorunları. Başı açık-kapalı, sağcı-solcu yok. Türkiye’nin büyük problemleri var. Bir fizik öğretmeni olarak çocuklarınıza iş bulmak istiyorum.

- HUZUR GELECEK: Hangi televizyonu açarsanız karşınızda beni görmeyeceksiniz, ‘Yeter ya sabah akşam konuşuyor’ demeyeceksiniz. Televizyonlara yandaş gazetecilerle çıkmayacağım, gençlerle çıkacağım. Meydanlarda insanları azarlamak, hakaret yok, ‘çöp’ demek yok. Huzur gelecek, barış gelecek. ‘Ben, sen, o, bizimkiler’ böyle laf yok. ‘Biz’ var artık ‘biz, hepimiz’. Beraber olacağız.

- GEÇMİŞİNİ UNUTTUN: Meydanlarda geliyor diyor ki, ‘Bay İnce sana ekonomi dersi vereyim’. ‘Bay İnce’ derken beni seçkinci, elitist, halktan uzak... Erdoğan seninle ben fakir fukara ailelerden geldik, doğru. Ama aramızdaki fark; sen geçmişini unuttun, ben unutmadım. Sen harama bulaştın, ben bulaşmadım. Aramızda fark bu. Elitistmiş, seçkinciymiş, senin neren yerli?

Haberin Devamı

- UÇURUMA GİDİYOR: Memleket uçuruma gidiyor. Erdoğan bir daha seçilirse korku, baskı, dolar 10 lira olur. Dünya lideriymiş. Yeni bir kan lazım Türkiye’ye.