Siyaset Kaya: Ülkemizi şikâyet etmeyiz

Kaya: Ülkemizi şikâyet etmeyiz

18.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Avrupa Konseyi’nin anayasa hukuku alanındaki danışma organı Venedik Komisyonu’nun üyeleri, Türkiye’deki seçim yasalarıyla ilgili çalışması kapsamında, önceki gün TBMM’deki parti gruplarını ziyaret etti. Komisyon üyeleri parti temsilcilerine, Türkiye’deki seçim yasalarının adil olup olmadığını sordu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, üyelere “AKP Korku imparatorluğu istiyor. Ancak demokratik seçimin güvencesi CHP’dir” dedi.

Kaya: Ülkemizi şikâyet etmeyiz

Venedik Komisyonu Seçimler ve Siyasi Partiler Bölüm Başkanı Pierre Garrone, Demokratik Seçimler Konseyi Başkanı Olivier Kask ve beraberindekiler, ilk olarak AK Parti Grup Başkanıvekili Özlem Zengin’le görüştü.

Haberin Devamı

Esprili sitem

Bir hukukçu olduğunu anımsatan Zengin, şunları kaydetti: “Dünyanın geleceği açısından hukukun, demokrasinin çok farklı bir anlamı var, Türkiye için de öyle. Türkiye 15 Temmuz’da bir darbe girişiminden geçti. Hal böyle olunca ülkemiz açısından da hukuk, demokrasi çok önemli değerler.”

Heyet, daha sonra MHP grubuna geçti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, sandık kurullarının kamu görevlilerinden oluşması, kolluğun yetkilerinin artırılması gibi 24 Haziran seçimleri öncesi hayata geçirilen düzenlemelere ilişkin sorular yönelten heyete şu karşılığı verdi:

“Bu düzenlemeler seçimlerin güvenliği açısından çok önemlidir. 24 Haziran’da tek bir itiraz gelmedi.” Akar, bugüne kadar hazırladıkları raporlardan dolayı göndermede bulunduğu heyete sitemde de bulundu: “İmam ne derse desin cemaat bildiğini okuyor. Biz size ne söylersek, ne anlatırsak anlatalım siz raporlarınızı bildiğiniz gibi yazıyorsunuz.”

Haberin Devamı

‘CHP güvencedir’

Heyetle CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Kaya görüştü. CHP’li Kaya, komisyon üyelerinin soruları üzerine şu yanıtı verdi: “Türkiye’deki seçimlerin demokratik ortamlarda yapılmasının güvencesi CHP’dir. Türkiye’deki demokrasi mücadelesini verecek tek partidir. AKP seçim yasalarında değişikliğe giderek, seçimlere gölge düşürmek istiyor. Belediyelere kayyum atayabileceğini söyleyerek korku imparatorluğu kurmaya çalışıyor. Ama biz Venedik Komisyonu’ndan ya da Avrupa’dan bir beklenti içinde değiliz. Ülkemizi Avrupa’ya şikâyet eden bir noktada değiliz. Türkiye’de demokrasi mücadelesi verenler kazanacaktır.”