Siyaset ‘Kazanan Türkiye oldu’

‘Kazanan Türkiye oldu’

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Genel Merkezi balkonundan yaptığı konuşmada “Önümüzdeki dönem milletimizin karşısın tüm bu eksiklikleri tamamlayarak çıkacağımızdan emin olun. Kazanan demokrasimiz, Türkiye, Türk milleti olmuştur” dedi

‘Kazanan Türkiye oldu’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonuncusunu Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandığı 10 Ağustos 2014’ün ardından yaklaşık 4 yıl sonra yeniden partililere Ak Parti Genel Merkezi balkonundan hitap etti. Erdoğan, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

GALİBİ DEMOKRASİ: 24 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir, 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı seçiminde sandığa giderek demokrasi şölenine katılan vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Tarih yazıyorsunuz. Türk milleti sandıktaki iradesine sahip çıkarak demokrasiye, haklarına ve özgürlüklerine ne kadar önem verdiğini bu seçimde göstermiştir. Darbecilerin tanklarını, uçaklarını, silahlarını çıplak elleri ile durduran bu millet, aynı ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. YSK Başkanı seçim galibinin Erdoğan olduğunu açıklamıştır. En yakın arkadaşımızla aramızdaki fark 22 puan.

Haberin Devamı

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR: Şahsıma ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur ittifakının diğer kanadı olan MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye ve MHP’nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu yadigarı alperenlere teşekkür ediyorum.

VERİLEN MESAJI ALDIK: Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem milletimizin karşısın tüm bu eksiklikleri tamamlayarak çıkacağımızdan emin olun. Yarından itibaren milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için koşturmaya başlıyoruz. Yemin töreni ardından bakan ve bürokratları belirleyip programım uygulamaya başlayacağız. Kaybedecek tek bir anımız dahi yok.

KAZANAN TÜRKİYE OLDU: Milletimiz tercihini kavgadan değil hizmetten yana kullanmıştır. Kazanan demokrasimiz, hizmet siyaseti, milli irade üstünlüğü, Türkiye, Türk milleti olmuştur. Kazanan bölgemizdeki tüm mağdurlar, dünyadaki tüm mazlumlar olmuştur. Sandıkta verdiğiniz güçle 2023 hedeflerine hep birlikte ulaştıracağız. Sizlerin sevgisine layık olabilmek için daha çok gayret göstereceğiz. Terör örgütlerinin üzerine daha kararlı gideceğiz. Ülkemizin itibarını daha yükseklere çıkaracağız. Bayrağımız daha nazlı dalgalanacak.

SİYASET BİLİMCİLER ZOR ÇÖZER: Türkiye tercihini hak ve özgürlüklerden, reformlara devam etmekten yana kullanmıştır. Büyümeden, gelişmeden, kalkınmadan yatırımdan, zenginleşmeden her alanda dünyanın itibarlı onurlu sözü geçen bir ülkesi olmaktan yana kullanmıştır. Tercihini PKK’dan FETÖ’ye kadar tüm terör örgütleri ile kararlı şekilde mücadele etmekten yana kullanmıştır. Bu sonuçlar Suriye toprakları özgürleştirmeye ve misafir kardeşlerimizin güvenle eve dönüş yollarını açmaya devam edeceğimizin ifadesidir.

Haberin Devamı

‘Kucaklaşma zamanı’

Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı balkon konuşmasında şunları söyledi: “Şimdi farklılıklarımızla birlikte yeniden kaynaşmak için bir ve beraber olmak için hazırız. Kutlu yürüyüşümüze devam edeceğiz. Zaman kucaklaşma zamanıdır. Türkiye’ye yakışan demokratik olgunlukta seçimi tamamladık. Bu zafer sizindir. Aziz milletindir. Türkiye’yi durdurmak isteyenler dize getirmek isteyenler dize gelmiştir. Türkiye daha güçlü demokrasi ile daha sağlam temellere oturmuş olarak yola devam edecektir.”