Siyaset ‘Kazdıkları çukura gömülecekler’

‘Kazdıkları çukura gömülecekler’

19.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM’de Menbiç ve Fırat’ın doğusuna ilişkin operasyonlar konusunda sert konuştu.

‘Kazdıkları çukura gömülecekler’

Akar, TBMM’de şunları söyledi:

Haberin Devamı

ZAMANI GELDİĞİNDE: Menbiç’teki amacımız, PKK/YPG’nin tamamen burayı boşaltması, ağır silahların toplanması, şiddete yönelik eylemler yürüten gruplardan arındırılarak bölgenin güvenliğinin ve istikrarının sağlanması, yönetimin Menbiçlilere devredilmesi ve nihayet Suriyelilerin güven içinde evlerine dönmesidir. ABD tarafından PKK/YPG’nin Menbiç’ten çıkarılacağına dair sözler verilmiş olmasına rağmen terör örgütünün Menbiç’te çukurlar kazdığı, mevziler hazırladığı tespit edilmiştir. Taahhütlere uyulmadığı, takdirde, diğer bölgelerde olduğu gibi, zamanı geldiğinde buradaki teröristler de kazdıkları çukurlara gömülecektir.

SİNCAR KANDİL OLMAYACAK: Irak hükümetinden beklentimiz, PKK terör örgütünün Irak topraklarındaki varlığının da sonlandırılması için bizimle iş birliği yapmasıdır. Irak, Suriye ve tüm komşularımızın siyasi ve toprak bütünlüğüne saygılıyız, ancak Sincar’ın yeni bir Kandil olmasına asla müsaade edilmeyecektir.

Haberin Devamı

ADIM ATTIRMAYIZ: Kıbrıs’ta, Ege’de ve Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye rağmen atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade etmeyeceğiz. Bu çerçevede TSK, Ege’de, Doğu Akdeniz’de ülkemizin ve KKTC’nin menfaatlerini korumaya, Kıbrıs’ta uluslararası garanti ve ittifak anlaşmaları doğrultusunda barış ve güvenliğin teminatı olmaya devam edecektir.

TÜRKİYE COĞRAFYANIN KADERİDİR: 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarında, 462 bin kilometrekarelik mavi vatanda ve sınır ötesinde yürütülen operasyonlar ışığında görülmektedir ki Türkiye bu coğrafyanın kaderidir.

ABD’DEN PATRİOT İSTEDİK: Önemli hava ve füze tehdidine maruz kalan ülkemiz için hava savunma sistemi bir tercih değil, zorunluluktur. Rusya’dan S-400 sistemleri tedarikiyle ülkemiz önemli bir hava savunma yeteneği kazanmış olacak. İlaveten Patriot sistem tedarikine yönelik olarak ABD tarafına istek mektubu gönderilmiştir, fakat bu talebimize henüz bir cevap gelmemiştir. Ayrıca yerli ve millî uzun menzilli hava ve füze savunma sistemi projemiz SİPER’in de ilk adımını atmış bulunmaktayız.