Siyaset ‘Kendi irademle aktif siyasete veda ettim’

‘Kendi irademle aktif siyasete veda ettim’

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün akşam Bülent Arınç ile görüşmesi siyasi kulisleri hareketlendirdi. Saat 18.30’da Ak Parti Genel Merkezi’ne gelen Arınç yaklaşık bir saat süren görüşme çıkışı soruları yanıtladı.

‘Kendi irademle aktif siyasete veda ettim’

Arınç, “Sayın Cumhurbaşkanımız davet etti. Güzel, olumlu bir görüşmemiz oldu. Kendisiyle güncel konular üzerinde de parti üzerinde de konuşmalarımız oldu. Kendilerine de başarılar diledim. Faydalı bir görüşme oldu” dedi.

Haberin Devamı

Arınç, milletvekili adayı olup olmayacağı sorusu üzerine “Ben 7 Haziran 2015 seçimlerinde aktif siyasete veda ettim. Bu düşüncem devam ediyor. Ben Meclis Başkanlığına kadar 20 yıl süren vekilliğe kadar siyasetin her kademesinde bulundum. Kendi irademle, isteyerek aktif siyasete veda ettim. Bundan sonra tekrar milletvekilliğinden başlayacak değilim. Bana kimse teklifte de bulunmadı” yanıtını verdi.

Abdullah Gül’ün aday olacağı iddiasının konuşulup konuşulmadığı sorusuna da Arınç şu karşılığı verdi: “Her konuyu görüştük ama bu konuda açıklama yapma yetkisini kendimde görmüyorum. Çok özel konuşmalarımızı şimdilik mahremimizde tutuyoruz” dedi.

‘Ak Parti’den memnunum’

“Cumhurbaşkanının adaylığını destekliyor musunuz? sorusuna da şu karşılığı verdi: “Kendilerine başarılar diledim. Ben bir Ak Partiliyim. Partimden de memnunum. Bazı partililerin yaptığı bizi her ne kadar üzse de ben Ak Parti’nin ülkeye çok büyük hizmet ettiğine inanıyorum. Başka bir partiyle ilgili olumlu kanaatimi de ortaya koymam. Ben ne Ak Parti ne onun genel başkanına zarar verecek hareketin içinde olmam. Ben iyi bir Ak Partiliyim.”

Haberin Devamı