Siyaset Keskin: Ecevit `ana kuzusu'

Keskin: Ecevit `ana kuzusu'

26.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Keskin: Ecevit `ana kuzusu'

Keskin: Ecevit `ana kuzusu

CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin, "Geçmişte `bataklığın üzerine oturmam' diye çalım atanlar kendi yarattıkları batakta boğulma girdabına sürüklenmişlerdir" dedi.
Keskin, dün CHP Genel Merkezi'ndeki basın toplantısında hem Başbakan Mesut Yılmaz'a hem de ortağı Bülent Ecevit'e yüklenerek şöyle konuştu:
"Bataklığın mimarıyla Siirt'e özel uçakla giderken Başbakanlığa Kartal arabayla giden, Kartal özentili ortağı Kasımpaşa kabadayılarına benziyor. Mezarlıktan geçerken korkusunu yenmeye çalışan Kasımpaşa kabadayıları gibi yolsuzluklara ilişkin korkularını yeni atamalarla gidermeye çalışıyorlar. TEAŞ'da skandal bir şartnameyle açılan ihalede akrabalık bağları ihalenin sonucuna etki etmiştir.
Şartnameyi hazırlayan dairenin başkanı Meral Keleş'in eniştesi, ihaleye giren Elin Emlak'ın genel müdürüdür. Meral Keleş'in kocası, ihaleye giren STFA - GES'in müdürüdür. TEAŞ'ın Genel Müdürü Zeki Köseoğlu, ANAP Çankaya ilçesi eski Başkanı olup, ANAP'lı Hüsnü Doğan'ın bacanağıdır. Kamu kaynaklarına aç kurt gibi saldıran iktidar, bu ihale konusunda da genel yaklaşımını sergilemiştir. 55 trafo merkezi ihalesindeki zarar 55 milyon dolardır.
Bu miktarla 30 tane temel eğitim okulu yapılabilir. Bu para enişte - bacanak - koca korumasıyla özel şirketlere akmıştır. Bütün yetkilileri bu soygun düzeninin durması için göreve çağırıyoruz. Kartal'a özenerek solculuk yapanların vicdanı bu durum karşısında sızlamıyor mu? Solculukları yolsuzluklara gözyummayı mı kapsıyor?"
Keskin, Yılmaz ve sol görüntülü ortağı Ecevit'in uyumuna dikkat çekerken, Ecevit'in tavrını "ana kuzusu" diye nitelendirdi. Hükümetin kamu yönetiminin üst makamlarına bacanak ve akrabaları yerleştirmeye devam ettirdiğini belirtirken, bu durumun bürokrasinin kiri, bu dönemin siyasilerinin utanç lekesi olduğunu savundu.


Yazarlar