Siyaset ‘Kıbrıs milli davamız’

‘Kıbrıs milli davamız’

11.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Azerbaycan ziyaretinin ardından geldiği KKTC’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi.

‘Kıbrıs milli davamız’

Baş başa görüşme ve çalışma yemeğinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Her zaman Kıbrıs Türkünün yanında durduk ve durmaya da devam edeceğiz” dedi. Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Göz yummayacağız’

“Kıbrıs milli davamız, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm bulunması da gayemizdir. Biz Türk tarafı olarak bu konuda son 50 senedir her türlü çabayı gösterdik ancak gayretlerimize rağmen adada kapsamlı çözümü hedefleyen süreçlerin sonuncusu tam bir yıl önce Kıbrıs Konferansı’nın sonuçsuz kalmasıyla ne yazık ki sona erdi. Bunun sebebi ise Kıbrıs Rum tarafının kendisini adanın tek sahibi olarak görmeye devam etmesi, Kıbrıslı Türklerle siyasi eşitlik temelinde ortaklık kurmaya ve siyasi gücü paylaşmaya yanaşmaması idi. Aradan geçen bir yılda Rumların bu zihniyeti ne yazık ki değişmedi. Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklerle ortak bir gelecek tasavvur edemedikleri konusunda artık kimsenin şüphesi olmamalıdır. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru haline gelmesine asla göz yummayacaktır, Kıbrıslı Türklerin bir Kıbrıs Rum devletinde azınlık haline getirilmesine de asla izin vermeyecektir.”