Siyaset Kılıçadroğlu'ndan Topbaşa: Cesareti versa canlı yayına benimle çıksın

Kılıçadroğlu'ndan Topbaşa: Cesareti versa canlı yayına benimle çıksın

13.03.2009 - 15:06 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çağrıda bulundu: Cesareti varsa canlı yayına benimle birlikte çıkar...

Kılıçadroğlundan Topbaşa: Cesareti versa canlı yayına benimle çıksın

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Özel Halk Otobüsleri Derneği üyeleriyle bir araya gelerek, görüşlerini aktardı.

Greenpark Otel’de düzenlenen kahvaltıda konuşan Kılıçdaroğlu, 2 bin 53 Özel halk otobüsünün toplu ulaşımda görev yaptığını belirterek, İstanbul’un en önemli sorununun ulaşım olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğunu söyledi.

Ulaşımın yoğunluğu içinde insanların alışveriş yapmaya, okula ve hastaneye gitmeye çalıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ulaşım sorununun İstanbullulara çok fazla zaman kaybettirdiğini kaydetti. Kılıçdaroğlu 21. yüzyılda toplu ulaşımın sadece kamu araçları ile mümkün olmayacağını ifade ederek özel halk otobüslerine bu anlamda büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


İstanbul’un çeperlerinde yaşayan milyonlarca insanın kentin merkezine gelmek için küçük bütçelerinden büyük pay ayırdığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Projelerimize şöyle bir hedef koyduk, nereye giderseniz gidin İstanbul’da ulaşım 1 TL olsun dedik. Özel halk otobüsü çalıştıran arkadaşların ciddi masrafları olduğunu biliyoruz. Eğer bu fiyat yani 1 TL masraflarını karşılamıyorsa aradaki farkı Büyükşehir Belediyesi olarak biz kapatacağız. Nasıl İETT’nin zararlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşılıyorsa bir kamu görevlisi olan özel halk otobüslerinin zararlarını da kamu otoritesi karşılayacaktır" dedi.


Ulaşımın İstanbul’da bütün alanlarıyla birlikte düşünülmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu sağlandığı takdirde insanların duraklarda gereksiz yere vakit harcamayacağını söyledi. Ulaşım politikasının sürekli gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’daki ulaşım sorununu bugüne kadar çözemediğini" iddia etti.

Kılıçdaroğlu, daha sonra esnafın sorunlarını dinledi.

SORULAR-

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş’ın kendisiyle ilgili "Onların hayalleri yetmez bizim projelerimize" dediğini ifade etmesi üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Topbaş bir kitap hazırlamış, bu kitapta 5 yılda neler yaptığını anlatıyor. 21. yüzyıl Türkiye’sinde utanç verici bir tablo var o kitapta. Yoksul insanlara ekmek veriliyor ve bu insanlar teşhir ediliyor. Bunu da proje diye bize sunuyor. Ayrıca Topbaş, kendilerinin projelerini çaldığımızı söylüyor, kendilerine bizim kitapçığımızı gönderiyorum, bakalım hangisi çalıntıymış bana da anlatsın. Cesareti varsa benimle canlı yayına çıksın her şeyi açıkça konuşalım ama bugüne kadar bu isteğimize olumlu bir yanıt alamadık."

Kılçdaroğlu, Topbaş’ın kendisi için "O’nda belediye başkanlığı yapacak potansiyel göremiyorum" dediğini dile getirmesi üzerine, "Tanrının her ikisine de aynı beyni verdiğini" belirterek "Kendisine güvenseydi canlı yayına çıkardı" diye konuştu.

Bu arada, Kılıçdaroğlu’na soru sormak isteyen Vakit gazetesi muhabiri partililer tarafından engellendi.