Siyaset Kılıçdaroğlu bu kez çok sert çıktı

Kılıçdaroğlu bu kez çok sert çıktı

24.04.2011 - 16:55 | Son Güncellenme:

.

Kılıçdaroğlu bu kez çok sert çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elmalı İlçesi’nde AKP teşkilatı tarafından asılan Bülent Ecevit’li afişe sert tepki göstererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, "Kalkmışlar rahmetli Ecevit’i istismar ediyorlar. Sen Ecevit’in tırnağı bile olamazsın. Rahmetli Ecevit halkın iktidarı kurmada en önemli adımı atan kişidir. Grevli, toplu sözleşmeli hakkı getiren kişidir, sendikaları getiren kişidir. Sen de sendikaları kapatmaya çalışıyorsun. Grev yapanları, sendikalı olmak isteyenleri işten atıyorsun ve kalkıyorsun Ecevit’e dil uzatıyorsun. Sen kim Ecevit kim? Ecevit’in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmalarına Samsun’dan başladı. İlk mitingini Samsun’da düzenleyen Kılıçdaroğlu, Samsunlulara "Kurtuluşun ve özgürlüğün adı olan Samsun, merhaba Samsun" diye seslendi. Kılıçdaroğlu, "Biliyorum Samsun’da başladık diye yine birileri kızacak, varsın kızsınlar biz Samsun’u bağrımıza bastık, Samsun bizi bağrına bastı" diye konuştu. Samsun’un kurtuluşun, alın terinin, emeğin, üniversitelerin merkezi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, AKP döneminde ise Samsun’un icra dairelerinin merkezi olduğunu, 4 olan icra dairelerinin sayısının 8’e çıktığını belirtti. Demek ki, Samsunlunun vergisini, borcunu ödeyemediğini, Samsun’un sorunlu bir yer haline getirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Samsun’u herkesin çalıştığı, ürettiği bir kent haline getirmeye var mısınız" diye sordu. Samsun’un bir aralar tütünün merkezi olduğunu, iki tane dünya markasına sahip olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Var mı şimdi onlar, kim yok etti onları? İleri demokrasi diyen, herkesin karnı tok diyenler Samsunlunun yüzüne nasıl bakacaklar? Herkes kendi yarattığı markayı yüceltir, biz Cumhuriyetin Samsun’da yarattığı iki markayı yok ettik. Onlara gerekli dersi vermeye hazır mısınız? Siz hazırsanız bu Kemal kardeşiniz de hazırdır. Beraber yürüyeceğiz. Berber mücadele edeceğiz. Biz 12 Haziran’da toplumu aydınlatmayan, toplumu geriye götüren ampulü kıracağız, yok edeceğiz. Bize güneşin aydınlığı yeter" dedi.

-"CHP GENEL MERKEZİ ÜNİVERSİTE GİBİ ÇALIŞIYOR"-

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, CHP’nin proje üreten bir parti olduğunu vurgularken, son 6 aydır CHP’nin genel merkezinin bir üniversite gibi çalıştığını belirterek, "Yer bulamadık, dışarıdan yer kiraladık. Bütün düşünen adamları çağırdık; ‘gelin beraber bu toplumun sorunlarını masaya yatıralım, adam gibi çalışalım, proje üretelim ve projelerimizi tek tek bütün topluma anlattık" diye konuştu. Aile Sigortası Projesini hatırlatarak, yoksulluğu tarihe gömeceklerini, yoksulluğu yönetmek için değil tarihe gömmek için iktidara taklip olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Onlar rakamlara inanmadılar, her yoksul hanede kadının banka hesabına 600 lira yatıracağız, hiçbir ailenin geliri Türkiye Cumhuriyeti’nde 600 liranın altına inmeyecek, indiği an kardeşiniz Kemal oradadır, yetişeceğiz, yardım edeceğiz" dedi.Kılıçdaroğlu, esnafın ise bu projenin ikinci büyük ayağını oluşturduğunu belirterek,

Haberin Devamı

"Bu 600 lirayla o kadıncağız gidecek esnaftan alışveriş yapacak, esnafın borç defteri kapanacak" dedi. Kılıçdaroğlu, esnafın da Aile Sigortası Projesine destek vermesini isteyerek, esnafın emekli aylığından kesilen yüzde 15’lik sosyal güvenlik destek primini de kaldıracaklarını söyledi. Emeklilere için de intibak yasasını çıkaracakları ve milli gelir artışından pay verecekleri sözünü veren Kılıçdaroğlu, çiftçiye de sözünün olduğunu, mazotu 1,5 lira yapacağını sözlerine ekledi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin tarihini bilmeyen CHP’nin tarihini bilemez, devrimleri yapan, Türkiye’yi bağımsız kılan, günde 5 vakit minarelerinde ezan okunan bir Türkiye’yi, CHP’yi kuranlar, kurdular. Bilmiyor mu onlar? Onun için diyoruz ki; CHP halkın partisidir, yenilerek yoluna devam ediyor, daha güçlenerek, halkı kucaklayarak yoluna devam ediyor" dedi. Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu, işsizliğe vurgu yaparak, "Size bir soru, dünyanın hangi ülkesinde bir Başbakan çıkar, ‘her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yoktur’ der? Bunu kabul ediyor musunuz?" diye sordu. Kalabalık Kılıçdaroğlu’na ‘hayır’ şeklinde yanıt verirken, sık sık "Başbakan Kemal" sloganları atıldı. Kılıçdaroğlu, askerlik için bekleyenleri de kısa sürede askerliğini yaptırıp terhis edeceklerini belirterek, "Durumu iyi olanlardan bedel alacağız, aldığımız bedelin karşılığında da üniversite yapacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, askerliği önce 9 aya, sonra 6 aya indireceklerini de yineledi.

-"SİZ ÇANTADA KEKLİK MİSİNİZ?"-

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Samsun’da yeni kurulan raylı sistemi de eleştirerek, "Sen tutuyorsun kendi kafana göre bir raylı sistem yapıyorsun, bin 260 minibüs şoförü perişan olacak. Bunun adına ne nedir? Bunu adına; ‘Samsun benim için önemli değil, ben ceketimi de koysam nasıl olsa bana oy verirler, Samsun çantada keklik’ anlayışı denir. Siz çantada keklik misiniz? O zaman yaklaşık 10 bin kişi bundan mağdur oldu. Biz Samsun’dan yola başlarken, bir bildiğimiz var. Samsunlunun neye nasıl, niçin tepki verdiğini biliyoruz. Eğer Mustafa Kemal 19 Mayıs’ta buradan başlamışsa bir bildiği vardı O’nun" diye konuştu.

-"ECEVİT’İ İSTİSMAR EDİYORLAR"-

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Elmalı İlçesi’nde AKP teşkilatı tarafından asılan Bülent Ecevit’li afişe ise sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bunlar o kadar kısır düşünüyorlar ki, haksızlık yapmayı vicdanlarıyla sorgulamıyorlar. Rahmetli Ecevit’in bir tane fotoğrafını alıp istismar ediyorlar. Buradan seslenmek isterim; afyon ekmeyin diye söylendiği zaman, dayatıldığı zaman ‘benim çiftçim afyon ekecektir’ deyip direnen adam kimdi? Rahmetli Ecevit değil mi. ‘Kıbrıs’a çıkamazsınız, Kıbrıs’ta katliamlar olsun siz seyirci kalın’ dendiğinde, Kıbrıs’a çıkan kimdi. Şimdi kalkmışlar rahmetli Ecevit’i istismar ediyorlar. Sen Ecevit’in tırnağı bile olamazsın. Rahmetli Ecevit halkın iktidarı kurmada en önemli adımı atan kişidir. Grevli toplu sözleşmeli hakkı getiren kişidir, sendikaları getiren kişidir. Sen de sendikaları kapatmaya çalışıyorsun. Grev yapanları, sendikalı olmak isteyenleri işten atıyorsun ve kalkıyorsun Ecevit’e dil uzatıyorsun. Sen kim Ecevit kim? Ecevit’in tırnağı bile olamazsın sen. Ecevit’in adını ağzına almak için önce abdest alman lazım senin" diye konuştu.

-"VAY ÖSYM’NİN HALİNE"-

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, YGS’de şifre iddialarına da değinerek, "Bir milyon 700 bin öğrenci sınava giriyor. Yandaş Giriş Sınavı, YGS. Başına bir adam getirmişler. Nerede bulurlar bu adamı ben şaşırıyorum. Arasanız bulamazsınız. Cumhurbaşkanı’na, Milli Eğitim Bakanı’na ’şifre yok’ diyor. Sonra şifre olduğunu açıklıyor. Ama koltuğundan kalmıyor, bu koltuk bu kadar tatlı mı?. Bir de akademik unvanında Prof. Dr. yazıyor, senin profesörlüğün böyleyse vay ÖSYM’nin haline. Bu sınav sistemini de değiştireceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, Nükleer santrali referandumla, halka soracaklarını, taşeron işçiliğe de son vereceklerini belirtti.

-SENDİKACILARA SİTEM: "SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK"-

AKP’nin "3Y için mücadele edeceğiz" dediğini, ancak yoksulluğun arttığını, yolsuzluğun eşittir AKP olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluktan beslenenler, kul hakkı yiyenler yolsuzluğu bitirebilir mi? O yüzden sizden yetki istiyoruz. Yetki verin, güç verin haramilerin iktidarını yıkalım. Yasakları kaldıracağız diyorlardı; dünyada örneği yoktur, basılmamış kitap dolayısıyla gazetecilerin büroları basıyorlar. Yasakçı kafa yasaklara karşı olamaz. Kendilerinin karşısındaki herkesi düşman olarak görüyorlar. Biz, bizi eleştirenlerini dinleyeceğiz. Çiftçiye de ‘ananı da al git’ demişti. Bu kardeşiniz o anayı buldu, elini öptü" dedi. Samsun’da ise sıranın şeker fabrikasının kapatılmasına geleceğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Samsunda işsizlik varsa, yoksulluk varsa, esnaf rahatsızsa, fabrikalar kapandıysa, şeker fabrikasını da yok edecekler. Önce sendikacılara bir sitemim var; o fabrikalarda çalışanlara sitemim var. Yürekli sendikacıları severiz, onların bir sloganı vardı; ‘susma sustukça sıra sana gelecek’ diyorlardı. Sustular, o sendikacılar sustular. Ve Samsun’a diyorum; susmayın yoksa sıra size de gelecek." Samsunspor’a da başarılar dileyen Kılıçdaroğlu, kalabalıkla birlikte "Samsun’dan Edirne’ye, İzmir’e, Muğla’ya, Hakkari’ye, Diyarbakır’a, Çorum’a, Çankırı’ya, Rize’ye selam olsun, selam olsun bütün Türkiye’ye" diyerek sözlerini tamamladı.(ANKA)