Siyaset Kılıçdaroğlu: Erciş'le gönül bağım var!

Kılıçdaroğlu: Erciş'le gönül bağım var!

24.10.2011 - 15:16 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin deprem nedeniyle geçmişte yaşadığı acılardan, dramlardan ders çıkarmadığının görüldüğünü söyledi.

Kılıçdaroğlu: Ercişle gönül bağım var


Kılıçdaroğlu, beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu ile Van’ın depremde en fazla hasar gören ilçesi Erciş’te incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla konuşan ve taleplerini dinleyen Kılıçdaroğlu, bir enkazda kurtarma çalışmasını izledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ilçeye gelmeden önce Van’da İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile buluştuğunu, Şahin’in kendisine bilgi verdiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, bir başka soruyu yanıtlarken de ilkokula Erciş’de başladığını bu nedenle ilçeye ayrı bir yakınlık duyduğunu ifade etti. "Kendimi Ercişli gibi görüyorum. Buranın ekmeğini yedik, suyunu içtik. Ercişlilere karşı ayrı bir görev borcum var. O nedenle apar topar buraya geldim. Erciş bu açıdan benim duygusal bağımın olduğu bir ilçe" diyen Kılıçdaroğlu, yaraların bir an önce sarılması için çaba harcayacaklarını kaydetti.

Bir gazetecinin, "çarpık yapılaşma nedeniyle Marmara depreminde de benzer görüntülerin yaşandığını" belirtmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "Marmara depreminden yeteri kadar ders almadık" dedi. Japonya’da 9 şiddetinde deprem olduğunu ya kimsenin ölmediğini ya da bir iki kişinin öldüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Burada 7,2 şiddetinde deprem oldu. Marmara’da da benzer şiddette olmuştu. 20-25 bine yakın yurttaşımız yaşamını yitirdi. Burada da çok sayıda yurttaşımız var. Daha ölü sayısı bilinmiyor. Köylerden yeteri kadar haber alınmış değil. Ama en büyük can kaybının olduğu yer Erciş. Ercişliler bu bakımdan bir an önce yaralarının sarılmasını bekliyorlar. Geçmişte yaşadığımız dramlardan, acılardan ders çıkararak binalarımızı ona göre yapmalıyız. Ona göre denetimin olması lazım. Anlaşılıyor ki ona göre yapamadık ve can kaybı var. İnşallah bundan sonra bu ders olur. Ona göre binalarımızı daha sağlıklı yapmış oluruz."