Siyaset Kılıçdaroğlu’na çok ağır sözler

Kılıçdaroğlu’na çok ağır sözler

02.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP grubunda konuşan Devlet Bahçeli, partisinin son turda da İhsanoğlu’nu destekleyerek geçersiz oy atacağını söyledi. Bu sözler koalisyon kulislerini de hareketlendirdi

Kılıçdaroğlu’na çok ağır sözler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanlığı seçimi öncesinde partisinin tavrını ortaya koyarak sonucu belirledi. Bahçeli, “4. turda 80 geçersiz oy çıkacak” sözüyle, CHP’nin adayı Deniz Baykal’a kapıyı kapatıp, Ak Parti adayı İsmet Yılmaz’a Meclis Başkanlığı yolunu açtı. Kulislerde, “Ak Parti-MHP koalisyonuna kapı mı aralanıyor? İbre döndü, MHP’de yumuşama mı var” soruları gündeme gelirken Bahçeli’nin, Suriye’de güvenlik kuşağı oluşturulması konusunda Ak Parti iktidarına destek veren açıklamaları da koalisyon ihtimalini güçlendirici unsur olarak algılandı.

Haberin Devamı

MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli, ilk aşamada Ak Parti-HDP ve Ak Parti-CHP koalisyonunun kurulmasını önerirken, “eğer samimiyseniz, kurun da görelim” ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “rövanşist olmayacağız” diyerek hükümete açık kapı bıraktığını belirten Bahçeli, “AKP Genel Başkanı bu açıklamayı çok olumlu bulmuş, atılan pası almıştır. Karşılıklı uzatılan zeytin dalları AKP ile CHP arasındaki buzları eritmeye başlamış, el altından yürütülen görüşmeleri hızlandırmıştır” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Ak Parti dışındaki hükümet seçeneklerini kurnazca sıfırlayarak kendi önünü açtığını öne süren Bahçeli, CHP liderinin kendisine Başbakanlık önerisinde bulunmasını sert ifadelerle şöyle eleştirdi:

Haberin Devamı

“Milletin bize vermediği yetkiyi Sayın Kılıçdaroğlu nasıl sunabilmektedir? Bu ne cürettir? Bu ne pişkinliktir? CHP’nin Genel Başkanı tuzak kuracak başka bir parti bulamamıştır da gözünü bize mi dikmiştir? Kılıçdaroğlu olası koalisyon seçeneklerini sinsice tahrip ederek AKP’nin karanlık limanına gözle kaş arasında yanaşmıştır. Bu manevrasıyla sözüm ona bizi zorda bırakmayı, ‘her şeyi denedim, ama olmadı’ uyduruk gerekçesini imal etmeyi hesaplamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu, bilesin ki, bu bayat numaraları hiç kimse yemeyecektir... Milliyetçi Hareket Partisi ise alayına yetecektir. Ana muhalefet görevini eksiksiz yerine getirerek, erken veya zamanında yapılacak bir seçimle tek başına iktidara gelecek ve Türkiye’yi kurtarma sözünü harfiyen yerine getirecektir.”

‘Sorumluluk alırız’

Koalisyon alternatiflerinin sonuçsuz kalması halinde sorumluluktan kaçmayacaklarını belirten Bahçeli, öne sürdükleri, “çözüm sürecinin askıya alınması, 17-25 aralık yolsuzluk skandalının üzerine gidilmesi ve Cumhurbaşkanı’nın anayasal sınırlarına çekilmesi” şeklindeki ön şartlarını yineledi. Suriye’nin kuzeyinde güvenlik kuşağı oluşturulmasına da destek veren Bahçeli, grup toplantısının ardından bir gazetecinin, “Şayet 4. tur söz konusu olursa ve Sayın İhsanoğlu 4. tura kalamazsa sizin destekleyeceğiniz herhangi bir aday söz konusu olabilir mi” sorusu üzerine, “MHP’nin değerli milletvekilleri kararlı bir şekilde 80 oyla desteklerini ortaya koymuştur. Bu destek devam edecektir. Dördüncü turda da kendi adayımıza oylarımızı kullanacağız. 80 milletvekili de orada olacak. Diyeceksiniz ki ‘İki adayın dışında oy pusulasında isim yok, o zaman ne yapacaksınız?’ 80 tane geçersiz oy çıkacak demektir, bunun manası odur” karşılığını verdi.