Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan Karayalçın hamlesi

Kılıçdaroğlu’ndan Karayalçın hamlesi

15.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın’ı partiyi Haziran 2015 seçim sürecine götürmek ve seçim sürecini yönetmesi amacıyla İstanbul İl Başkanlığı’na atama niyetinde olduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’ndan  Karayalçın hamlesi

Karayalçın’a önerisini yüzyüze ileten Kılıçdaroğlu’nun henüz olumlu bir yanıt alamadığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre, Karayalçın il başkanlığı önerisini şaşkınlıkla karşılarken, düşünmek ve ailesine danışmak için süre istedi.

Haberin Devamı


‘Solda birlik’ senaryosu
Parti kulislerinde Karayalçın isminin, 30 Mart yerel seçimleri sürecinden bu yana Genel Sekreter Gürsel Tekin ve Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül arasındaki iki başlı yönetim görüntüsü gidermek amacıyla gündeme geldiği konuşuluyor. Karayalçın, siyasi kariyeri boyunca “solda birlik” senaryolarının öncüsü haline dönüşmüş, 1995’te CHP ile SHP’nin birleşmesinde rol oynamış, 2004 yerel seçimlerinde SHP Genel Başkanı sıfatıyla önerdiği “zeytin dalı” modeli CHP tarafından olumlu karşılanmasa da o seçimlerde bazı sol partilerle seçim ittifakı yapmıştı. Karayalçın, 2007 seçimlerinde ise önerdiği CHP-DSP-SHP ittifakı kabul görmeyince, “oyları bölmemek” adına seçimlere girmeme kararı almıştı.