Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kaşıkçı’ açıklaması: İtibarımız için olay aydınlatılmalı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kaşıkçı’ açıklaması: İtibarımız için olay aydınlatılmalı

20.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Londra’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasına ilişkin “Olayın aydınlatılması Türkiye’nin itibarı açısından gereklidir” dedi

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Kaşıkçı’ açıklaması: İtibarımız için olay aydınlatılmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolması olayına ilişkin, “Biz bu olayın bütün ayrıntılarıyla ele alınıp tartışılmasını isteriz. Ama olayın üstünü kapatmak istiyorlar. Olayın aydınlatılması Türkiye’nin itibarı açısından gereklidir” dedi. Kılıçdaroğlu, İngiltere’deki temasları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, “Bu olay TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’nda görüşülmeli. Ya da Meclis’te araştırma komisyonu kurulmalı. Bu ikisi de kabul edilmezse TBMM’de kapalı oturum yapılmalı. Olayın aydınlatılması Türkiye’nin itibarı açısından gereklidir” dedi. Yaşanan olayın “kapatılmaya çalışıldığı” izlenimini edindiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, “Biz bu olayın bütün ayrıntıları ile ele alınıp tartışılmasını isteriz. Ama olayın üstünü kapatmak istiyorlar. Varsa bir olay araştırılmalı” diye konuştu.

‘Vahim bir durum’

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu’nun yurt dışına çıktığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “Olay bilindiği halde konsolosun yurt dışına çıkışına izin verildiyse bu daha vahim. Kralı üzmeyelim diye izin verildiyse vahim” ifadelerini kullandı.