Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan Suriye çıkışı: Bizi batağa götürecekler

Kılıçdaroğlu’ndan Suriye çıkışı: Bizi batağa götürecekler

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Egemen güçlerin Türkiye’yi Suriye batağının içine iyice sokmak istediğini savunan Kılıçdaroğlu, “Bizi batağa götürecekler. Biz buna karşı çıkınca da ‘CHP terörü destekliyor’ diyecekler. Ben terörü değil, ben 81 milyon vatandaşın onurunu savunuyorum” dedi

Kılıçdaroğlu’ndan Suriye çıkışı: Bizi batağa götürecekler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında “Kavgadan yana değil, huzurdan, birlikten yanayız. Herkesi dinleyeceksiniz, herkesin sözü değerlidir” dedi. CHP lideri, özetle şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KİBİR İTTİFAKI: 2018’de 15 Temmuz şehitleri için toplanan paralar ne oldu diye sorduk cevabını almış değiliz. Şehitler arasında ayrım olmasın dedik, bu ayrım hala devam ediyor. Malul sayılmayan gazilerin sorunları devam ediyor. Kibir ittifakı ısrarla “Hayır biz bunlara bakmayacağız” diyor. Çünkü vatandaşı koyun olarak görüyorlar. Ne yaparsam yapayım zaten oyunu bana verecek diyorlar.

VAHDETTİN ÖRNEĞİ: 16 Mart 1920’de İstanbul işgal altındadır. Dönemin bir grup aydını Vahdettin’in huzura çıkar. “Mücadele edelim” der, Vahdettin ise, “Millet koyun sürüsü, bir çoban lazım o da benim” der. Kibir abidesi zatın da örnek aldığı olay budur; “Sandığı koyuyorum, onlar da kuzu kuzu gelip veriyor” diyor.

VAZİFEYİ KİM VERDİ? Hortumcu piyasa ekonomilerinde vergiler toplanır ama yetmez, özelleştirme yapılır, yine yetmez. Para lazım, dış egemen güçlerden bulunacak. Borç ister, hemen verirler, sonra teslim alırlar. ‘Papazı ver’ dediler tak diye verdi. Gazeteci hapisteydi bir gecede hâkim serbest bıraktı. Bindi Almanya’ya gitti. O güçler şimdi Türkiye’yi Suriye batağının içine, daha derine sokmak istiyor. Şu söz çok önemli, “IŞİD ile mücadele vazifesi önümüzdeki günlerde yerine getirilecek.” Vazifeyi kim size verdi? Trump diyor ki, “Benim askerim niye ölsün, PYD’li niye ölsün, Türk askeri var onları gönderelim, onlar ölsün.” Bizim sınırımızda IŞİD yok. Nereye götürecekler, Suriye’nin içlerine batağa götürecekler. Biz buna karşı çıkınca da “CHP terörü destekliyor” diyecekler. Ben terörü değil, ben 81 milyon vatandaşın kişiliğini, kimliğini, onurunu savunuyorum.

Haberin Devamı

TÜRKİYE DIŞ TEHLİKEYE AÇIK: (New York Times’e yazılan makale) Gazeteye yazı yazmış “Trump haklıdır” diyor. Haklı tabii, haksızsın diyemezsin ki burnundan getirir senin... Türkiye şu anda her türlü dış tehlikeye açık bir haldedir. Ve en büyük tavizi verecek olan da saraydaki kibir abidesidir. Devletin milletin çıkarlarını değil, batıdaki egemen güçlerin çıkarlarını savunan biridir o.

EREN ERDEM KARARINA TEPKİ: Eren Erdem tam bir kumpas mağduru. Hayatı FETÖ ile mücadele ile geçti. FETÖ örgütüne yardımla suçlanıyor. Bir gizli tanığın şikayeti üzerine dava açıldı, kumpas kuruldu. Mahkeme kumpas olduğunu gördü, tahliyesine karar verdi ama tahliye edilmedi, savcı itiraz etti, gece mahkeme heyeti toplandı, kaçma şüphesi ile tutuklanmasına karar verildi. Gerçekten aklım almıyor. Niye kaçsın? Suçlu insan kaçar, suçlu değil ki. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar, adaleti gerçekleştirmek için her türlü mücadeleyi yapacağız.

Haberin Devamı

‘Seçimlerden sonra IMF’ye gidecek misin?’

Şimdi egemen güçlere gidiyorlar, ‘biz zaten seçimlerden sonra IMF’ye gideceğiz’ diyorlar. Şimdi ben bu saraydaki kibir abidesine soruyorum. Sen seçimden sonra IMF’ye gidecek misin, gitmeyecek misin? IMF’nin ayağına gidip el etek öpecek misin öpmeyecek misin?

EMEKLİYE SİTEMİM: Emeklilere sitemim var, kimse kusura bakmasın. Sana iki maaş ikramiye sözü verdiğim zaman bir grup emekli bana telgraf çekti, “Benim durumum çok iyi bize ikramiye gerekmez” diye. Acaba o emekli kardeşlerim şimdi durumlarının iyi olduğunu kabul ediyorlar mı? Doğruları söyleyeni dokuz köyden kovarsanız, gelenler sizi açlığa mahkum ederler. Sizi açlığa mahkum eden, eğer bu iktidarı oylarınızla cezalandırmazsanız geleceğiniz pek parlak değildir. Torununuzun yüzüne bile bakamayacaksınız.

Haberin Devamı

DEREDEN AŞAĞIYA UÇTU: Sanayici kardeşime seslenmek isterim. Sen yarını göremiyorsun, yatırım yapamıyorsun. Esnaf kardeşim, aldığın ürünü satıyorsun ama yerine aynı ürünü alamıyorsun, olağanüstü zamlar var. “Oy verin Türkiye uçacak” diyorlardı gittin oy verdin, emekli, çiftçi, asgari ücretli kardeşim, oy verdin. Doğru Türkiye uçtu, dereden aşağıya uçtu.

HORTUMCU PİYASA EKONOMİSİ: Bu düzen yoksulu ezen, varsılı daha çok varsıl yapan düzen. Bu düzenin adı hortumcu piyasa ekonomisi... Ne yaptılar, 16 yılda 186 kez ihale mevzuatını değiştirdiler kendi adamlarına ihale vermek için. İkinci unsuru, ekonomide planlama olmayacak. Devlet Planlama Teşkilatı artık yok, kapatıldı. Hortumcu piyasa ekonomisinde vergiler yetmez, fabrikalar satılır. Şimdi sıra geldi askeri fabrikaları satmaya.

Haberin Devamı

CHP grubu bugün toplanacak

CHP TBMM Grubu bugün 12.00’de basına kapalı olarak toplanacak. Grup başkanvekilleri başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, Meclis faaliyetleri ele alınacak.

Hüseyin Erol disipline verildi

Televizyon sunucusu Didem Arslan’a sosyal medya üzerinden hakaret eden, CHP’nin Kocaeli Seçim İzleme ve Koordinasyon Kurulu görevlisi, parti üyesi Hüseyin Erol, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın, Erol’un disipline verilmesi için dün Kocaeli İl Başkanı’na talimat verdiği bildirildi.