Siyaset Kılıçdaroğlu'na 'ucubeleri deliğe süpürün' diye seslendi

Kılıçdaroğlu'na 'ucubeleri deliğe süpürün' diye seslendi

15.01.2011 - 16:10 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Renkler Cumhuriyeti " adlı tiyatro oyununu çocuklarla birlikte izledi. Ardından da Erdoğan Köseoğlu’nun "Fotoğraf Peşinde Bir Ömür" adlı fotoğraf sergisini gezdi. Kılıçdaroğlu sergiyi gezerken bir vatandaş, "Ucubeleri deliğe süpürün" diye bağırdı.

Kılıçdaroğluna ucubeleri deliğe süpürün diye seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen “Renkler Cumhuriyeti“ çocuk oyununu izledi. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Parti Meclisi Üyesi Enver Aysever, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de eşlik etti. Kılıçdaroğlu kültür merkezi girişinde alkışlarla karşılandı.

ÇOCUK OYUNUNU İZLEDİ; OYUNCULARLA FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk defa sahnelenen “ Renkler Cumhuriyeti “ adlı çocuk oyununu izledi. Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Enver Aysever tarafından 1998 yılında yazılan oyunu Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve partililerle izledi. Renkler Krallığını ele geçiren kötü kalpli bir sihirbazın yenilgiye uğratılıp, Renkler Cumhuriyetinin kurulmasının anlatıldığı tiyatro oyununa çocuklar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık bir saat süren oyunu Kılıçdaroğlu sonuna kadar izledi. Oyunun sonunda Enver Aysever tarafından sahneye davet edilen Kılıçdaroğlu, alkışlarla sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu, sahnede oyuncularla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

“O SİHİRBAZ ZAMAN ZAMAN BİZİM ÜLKEMİZE DE RASTLIYOR“
Oyun çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, oyunla ilgili olarak," Çok güzel bir oyundu.Cumhuriyete geliş sürecini de anlatıyor. İyi kalpli kötü kalpli insanlar var. Sonuçta çocuklara Cumhuriyet bilincini vermesi açısından son derece güzel bir oyun. “ dedi.

Kılıçdaroğlu, "O sihirbaz zaman zaman bizim ülkemize de rastlıyor. Var tabii olmaz olur mu ? Ama sonuçta kraliçe Başbakan seçilmesi çok daha güzel bir şey Cumhuriyetle beraber" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, kendisine ilgi gösteren çocuklarla da tek tek öpüştü. Çocuklar ise, oyundan keyif aldıklarını ve demokrasi cumhuriyet konularında çok şey öğrendiklerini söyledi.

VATANDAŞTAN “UCUBELERİ SÜPÜRÜN" MESAJI
CHP lideri Kılıçdaroğlu, oyunun ardından bir de sergi gezdi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Cumhuriyet gazetesi foto muhabiri Erdoğan Köseoğlu’nun fotoğraflarından oluşan “Fotoğraf Peşinde Bir Ömür“ sergisindeki fotoğrafları inceledi. Kılıçdaroğlu’nun sergiyi gezisi sırasında bir vatandaş “ Ucubeleri deliğe süpürün “ diye bağırdı. Bu kişinin yanında bulunan başka bir kadın ise, “ AKM’yi kurtarın “ diyerek Kılıçdaroğlu’na sesini duyurmaya çalıştı. Vatandaşa cevap vermeyen Kılıçdaroğlu, sergiyi gezdikten sonra, yine alkışlar eşliğinde aracına binerek Caddebostan Kültür Merkezinden ayrıldı. Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile CHP’nin yeni il başkanı Nebil İlseven uğurladı.