Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşalacak talimat

Kılıçdaroğlu'ndan çok konuşalacak talimat

30.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerde yarışacak adayların belirlenmesiyle ilgili tartışmaları geride bırakmak isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Şubat’ta düzenlenecek Parti Meclisi (PM) toplantısında, adaylık sürecine son noktayı koymayı hedefliyor. Kılıçdaroğlu'nun, Kaftancıoğlu’nun, kendi isteği ile istifa etmemesi durumunda, genel merkez tarafından görevden alınması için talimat verdiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlundan çok konuşalacak talimat

CHP, yedi PM toplantısında, 17’si büyükşehir, 36’sı il olmak üzere toplamda 842 adayını açıkladı. 250 civarında belediyede İYİ Parti adaylarını destekleme kararı alan CHP’nin açıklaması gereken aday sayısının 286 olduğu bildirildi. Ancak 2014 seçimlerinde 225 belediyede aday gösteremeyen CHP’nin bu seçimler için de bazı belediyelerde aday çıkarmayacağı kaydedildi. Bu nedenle, açıklanacak aday sayısının 100 civarı olarak planladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP lideri yetki alacak

CHP’nin dünkü MYK toplantısında, “sekizinci grup” adayların belirleneceği PM toplantısının 2 Şubat Cumartesi yapılması kararlaştırıldı. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, bu toplantıda, aday belirleme sürecine son noktayı koymayı hedefliyor. Toplantıda, üzerinde görüş ayrılıkları yaşanan adaylıkların görüşülerek oylanmasının ardından, Kılıçdaroğlu’nun “sürecin daha fazla uzamaması” için PM’den “aday belirleme yetkisi” alması bekleniyor. Tüm adayların cumartesi gününe yetişmemesi durumunda, kalan adayların bir daha PM toplantısı yapılmaksızın, direkt YSK’ya sunulabileceği ifade ediliyor. PM’de; İstanbul, İzmir ve Muğla gibi kritik büyükşehirlerin ilçelerindeki adayların da tamamlanması hedeflenirken, daha önceki toplantıda geri çekilen üç ismin yeniden PM’ye getirileceği konuşuluyor. Bu kapsamda, Silivri’de mevcut başkan Özcan Işıklar’ın, Bodrum’da mevcut başkan Mehmet Kocadon’un ve Bayraklı’da Cevat Durak’ın yeniden aday olarak önerileceği belirtiliyor. Son PM toplantısında, Kadıköy için önerilen Şerdil Dara Odabaşı 29 ret oyuna karşılık 30 kabul oyu almış, bir üye çekimser kalmıştı. Bazı PM üyelerinin, PM yönetmeliğindeki, “Kararlar toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla alınır” hükmünü gerekçe gösterip, oylamaya itiraz ettiği öğrenildi. Yeni bir oylama yapılıp yapılmayacağının Kılıçdaroğlu’nun görüşü doğrultusunda şekilleneceği belirtildi.

Haberin Devamı

Kaftancıoğlu talimatı

Kılıçdaroğlu’nun, son PM toplantısı sırasında görevini bıraktığını duyuran ancak daha sonra vazgeçen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, kendi isteği ile istifa etmemesi durumunda, genel merkez tarafından görevden alınması için talimat verdiği iddia edildi.

Ankara teması

CHP ve İYİ Parti’nin Ankara’nın ilçeleri için belirlediği stratejinin iki tarafı da memnun etmediği, Etimesgut ilçesinde yeni bir uzlaşma aramak için CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ile İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk dün bir araya geldiği öğrenildi. İki ismin bugün de bir görüşme yapacağı bildirildi.

Haberin Devamı