Siyaset Kılıçdaroğlu’ndan tek tıkla takip

Kılıçdaroğlu’ndan tek tıkla takip

14.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda MYK’ya her hafta Parti Okulu tarafından hazırlanan Türkiye Raporu sunuluyor.

Kılıçdaroğlu’ndan tek tıkla takip

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Raporda 81 il, 973 ilçenin adeta haftalık karnesi çıkartılıyor.   Kılıçdaroğlu, haftalık raporların dışında kendisine ait şifreyle bilgisayardan giriş yaparak teşkilatın yaptığı çalışmaları ayrıntılı olarak yakından da takip ediyor. Milliyet’e konuşan CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, her hafta "Türkiye Raporu"nun MYK’ya sunulduğunu belirterek, “Her ilin ve ilçenin haftalık karnesini istiyor Genel Başkan. Hangi il ne yaptı? ‘Ben çok çalışıyorum, şu kadar üye yapacağım’ falan filan bunların hepsi ölçülemeyen kriterlerdi. Şimdi ölçülebilen bir kriterimiz var elimizde. Sen kendi ilinin sokaklarını ne kadar örgütledin? Kaç tane de ev ziyareti yaptın?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Köyler dahil

Atıcı, 81 ili yazılı olarak sunduklarını, Kılıçdaroğlu'nun bilgisayardan şifresiyle 81 ili 973 ilçeyi anında görebildiğini ifade ederek, “Hatta 52 bin mahalle ve köyün tamamını görebilir. Biz sadece illeri yazılı olarak önüne koyuyoruz ama Genel Başkan’ın bir şifresi var. Bütün Türkiye’yi herkes göremiyor. Bir iki kişi daha bütün Türkiye’yi görüyor” dedi. MYK’ya sunulan son rapora göre; 143 bin 73 öbek oluştu, bu öbeklere 83 bin 370 kişi atandı, 44 bin 387 ev ziyareti yapıldı.

'4 milyon yeni oy'

Parti Okulu olarak yaptıkları çalışmalarla hedeflerine ilişkin de Atıcı, şunları söyledi: "4 milyon yeni oy. Hedefimiz budur. 4 milyon yeni oy 8 puan demektir. Sadece bu projeyle yüzde 30’un üzerine çıkmış oluyorsun. O yüzden bu bir omuz verme projesidir, yüzde 30’un üzerine çıkarma projesidir. Bunun üzerine belediyelerin çalışmalarından gelecek oylar, Genel Merkez’in projelerinden gelecek oylarla da biz çok rahat bir şekilde yüzde 40’ın üzerine çıkma olasılığımızı görüyoruz.”

Haberin Devamı

Atıcı, “Altı parti içerisinde ittifak görüşmesi yapan sadece CHP sosyal demokrattır. Elbirliğiyle önce şu ağır zulümden Türkiye’yi kurtaracağız. Sonra ittifak içerisinde de sivrilerek tek başımıza iktidarı hedefleyeceğiz. Çünkü bizim ittifaktaki partilerle siyasi bir birlikteliğimiz yoktur, sadece demokratik bir ittifak yapmaya çalışıyoruz. Herkesin bir ideolojisi var” dedi.