Siyaset Kimseye pabuç bırakmayacağız

Kimseye pabuç bırakmayacağız

10.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partililere ‘Sıradan bir siyasal partiye muhalefet etmiyoruz, bir AKP devletine karşı mücadele ediyoruz’ dedi ve Kuva-yi Milliye geleneğine vurgu yaptı

Kimseye pabuç  bırakmayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin “umuda yolculuk” temalı, 9 kentte düzenlenmesi planlanan bölge toplantılarının Ankara’da yapılan açılış toplantısında Ak Parti’yi sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Haziran 2015 seçim hazırlığı doğrultusunda Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Geleceği Birlikte Kuruyoruz” ilkesiyle yapılan toplantıda özetle şöyle konuştu:
* TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR: Türkiye iyi yönetilmiyor. Türkiye halkın çıkarlarını savunan bir yönetici grup tarafından yönetilmiyor. Türkiye, bir kaosa teslim edilmiş durumda. Yasalara göre bir sorumlu var, başbakanlık koltuğunda oturuyor, boynunda davul da var ama tokmak elinde değil, başka yerde. Böyle bir yönetimle Türkiye ilk kez karşı karşıya geliyor.
* ÖLÜME GÖNDERİYORSUNUZ: Ülkede boşluk, kaos, işsizlik, yoksulluk var. Adalet de yok. 301 insan ölüyor, 18 kişi hayatını kaybediyor. Neden Türkiye’de bu kadar büyük iş cinayetleri oluyor. Son 30 yılda dünyanın en büyük kömür rezervine sahip olan Almanya’da ölen işçi sayısı 3. Türkiye’ye bakın. Bizim insanlarımız günahkâr mı onun için mi ölüyorlar. Alınteri dökmek için çoluk çocuğuna ekmek götürmek için gidiyor yeraltına, bu ülkenin refahı için gidiyor ama siz onu ölüme gönderiyorsunuz.
* O KOLTUKTAN AYRIL: Deniyor ki ‘CHP gelirse döviz, faiz yükselir, borcumuzu ödeyemeyiz.’ Döviz yükseliyor, CHP mi iktidarda? Faiz yüksek diyorlar, bas bas bağırıyorlar: ‘İnmesi lazım.’ İyi de kim indirecek? Sen başbakan değil misin? İndiremiyorsun o zaman koltuğundan ayrıl, bak bakalım o faizler nasıl iner. Deniyor ki ‘CHP gelirse ülkeyi yönetemez.’ CHP iktidara gelirse vallahi de billahi de bunlar gibi yönetemez. Çünkü biz hırsızlık yapmasını bilmeyiz, ayıp sayarız, kul hakkı yemeyiz. Biz, saraylarda yatıp kalkmayız, mütevazı evlerimizde otururuz. Herkesin inancına, kimliğine saygı gösterir, dini, etnik kimliği siyasete alet etmeyiz.
* DEVLET YÖNETMEK KOLAY İŞ: Vatandaşım sanıyor ki devlet yönetmek zor iştir. Dünyanın en kolay işi bir devleti yönetmektir. Yoldaşlarım, devlette her şeyin hukuku, kuralı vardır. İstişare ederek, ortak aklı egemen kılarak. Bakanlar Kurulu, parlamento bunun için vardır. Toplum nasıl daha fazla, daha güzel en rantabl şekilde zenginleşir, bunun mücadelesini yapacaksınız. ‘Benim dediğim doğrudur, onun dışında kimse bir şey söylemeyecek’ diyorsanız, devleti yönetemezsiniz. Onun adı diktatörlüktür. Bir kişi konuşur, halk yoktur, tebaa vardır. Herkes ona itaat edecektir.
* HALKA VERİLMİŞ NAMUS SÖZÜMÜZ: CHP’nin bir sorumluluğu var. Ülkeyi yönetmeye talipsek, ülkeyi nasıl yöneteceğimizi de oturup anlatmak zorundayız. Bilgiyle donanmak zorundayız. Neyi, nasıl söyleyeceğimizi bilmek zorundayız. Sıradan bir siyasal partiye muhalefet etmiyoruz, AKP devletine karşı mücadele ediyoruz. Valisi, kaymakamı, müdürleri ile tek parti devletine karşı mücadele ediyoruz. Mücadelenin zor olduğunu biliyorum ama biz CHP’liysek ama biz Kuva-yı Milliye geleneğinden geliyorsak, hiç kimseye demokrasi yolunda pabuç bırakmayacağız, bu bizim bu halka verilmiş namus sözümüzdür.

Haberin Devamı

‘Ecevit gibi yenileyeceğim’

Kılıçdaroğlu’nun eski Başbakan ve CHP’nin 3. genel başkanı Bülent Ecevit’in anma törenine ilişkin bilgi verdiği, Ecevit’in çalışkanlığını övdüğü belirtilirken, “Yeni CHP dediğimde herkes kızıyor. Oysa ben ‘yeniden CHP’ demiyorum, ‘yenileşen CHP’ diyorum. Bunu ben de önce Ecevit de demişti. Ecevit yeniledi, ben de yenileyeceğim. Hem parti politikalarını hem parti anlayışını yenileyeceğim. Ecevit’in başarısını tekrar sağlayabiliriz” dediği belirtildi.

Soysal’ı ziyaret etti

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa hukuku profesörü, eski Dışişleri Bakanı Mümtaz Soysal’ı ziyaret etti. CHP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, Soysal’ı Beşiktaş’taki evinde ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Soysal ile özellikle dış gelişmeler ve hukuk ihlalleri konusunda görüş alışverişinde bulunan Kılıçdaroğlu’na, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da eşlik etti.
ANKARA Milliyet