Siyaset Kırgınlıkları bırakma zamanı

Kırgınlıkları bırakma zamanı

19.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Millet ‘evet’ demiş olay bitmiştir” diyen Başbakan Yıldırım, muhalefete işbirliği çağrısı yaptı. Yıldırım, “Yeni bir sayfa açılmıştır bu sayfa güzel bir gelecek vaat etmiştir. Şimdi el ele verme, geleceği inşa etme, kendimizi yenileme zamanıdır” dedi

Kırgınlıkları bırakma zamanı

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sürecinde “evet” ve “hayır”ı savunanların birbirini incitmiş olabileceğini ifade ederek, “İncinmeleri kırgınlıkları kenara bırakma, el ele verme, geleceği inşa etme zamanıdır. Bu sonuçtan 81.7 ile ‘evet’ oyu veren Bayburt da yüzde 80.41 ‘hayır’ diyen Tunceli de aynı derecede kazançlı çıkmıştır” dedi. Yıldırım, “seçime şaibe karıştı” söylemlerini “beyhude bir çaba” olarak değerlendirdi. Referandumun ardından ilk grup toplantısında Yıldırım şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

YENİ DÖNEMİN BAŞLANGICI

Demokrasimiz dünyaya olgunluk sınavı göstermiştir. 81 ilde insanlarımız yüzde 85’i aşan yüksek bir katılımla oylarını kullanmış tercihlerini yapmışlardır. Yeni bir sayfa açılmıştır. Bu sayfa güzel bir gelecek vaat etmiştir. Sandıktan çıkan bu sonuçla Türkiye kazanmıştır. Halk oylamasının kaybedeni yoktur, sandık ve millet kazanmıştır. Bu sonuç, yeni dönemin başlangıcıdır. Bu sonuçtan 81.7 ile ‘evet’ oyu veren Bayburt da, yüzde 80.41 ‘hayır’ diyen Tunceli de aynı derecede kazançlı çıkmıştır. Artık yeni bir gün; kendimizi yenileme zamanıdır.

EL ELE VERME ZAMANI

‘Evet’i savunan da ‘hayır’ diyen de zaman zaman birbirini incitmiş olabilir. İncinmeleri kırgınlıkları kenara bırakma, el ele verme, geleceği inşa etme zamanıdır. Baştan beri söylenen söz şudur; 50 + 1 milli iradenin tecellisidir. Millet tercihini yüzde 51.4 oran ile ‘evet’ten yana kullanmıştır. Seçmen son sözünü söylemiştir. Her zamankinden daha fazla kardeşlik, dayanışma günüdür. Bütün muhalif kesimlere çağrım olacak; sert söylemler tartışmalar seçim kampanyalarının tuzu biberi oldu, oylama yapıldı, sonuç belli oldu. Hepimize düşen görev enerjimizi ülkemizin daha güçlü, güvenli, istikrarlı ülke olması için harcamak. En ufak sözü olana kulak vereceğiz. Eskisinden daha çok bir elin nesi var iki elin sesi var diyeceğiz.

Haberin Devamı

ABESLE İŞTİGAL

Bir yandan halk oylaması ile çalışırken bir yandan da devlet işlerini aksatmadık, toplu açılışları yaptık. Partimiz halk oylamasında öncülük görevini yerine getirdi. Aynı amaç uğruna çalışan partiler de oldu. MHP Genel Başkanı ve MHP kadrolarına; BBP ve HÜDAPAR’a teşekkür ediyoruz. Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiğini sorgulamaya kalkmak abesle iştigaldir. Bahçeli’nin de dediği gibi; ‘kim kabul kim ret dedi mercekle aramak lazım’. Millet geleceğine karar vermiş, sistem değişikliğine ‘evet’ demiş, olay bitmiştir. Doğu ve Güneydoğu’dan gelen desteği teröre karşı mücadelede birlik ve beraberliğimize verilmiş anlamlı bir destek olarak görüyorum. Teşekkürün en büyüğü Recep Tayyip Erdoğan’a. Millete inandı güvendi millet de ona inandı, güvendi.

Haberin Devamı

KİBİR ESİR ALAMAYACAK

İşimiz yeni başlıyor. Bu değişiklik ile beraber çalışmalar tüm gruplarla istişare ederek anlayış birliği içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Söz verilen her konuda gerekli adımları atacağız. İstisnasız bütün vatandaşlarımızın hukukunu korumak siyasetimizin esası olmaya devam edecek. Evrensel değerlerin korunması bütün vatandaşların, canlıların inanç ve düşüncelerin hukukunun korunması en büyük meselemiz olacak. Bir tek vatandaşın dahi kalbinin kırılmasına rıza göstermeyeceğiz. Kibir ve gurur nefsimizi esir alamayacak. Muhalefetin demokrasinin olmazsa olmazı olduğu gerçeğini göz ardı etmeyeceğiz. Aşkla şevkle milletin emanetine sahip çıkacağız.

Herkes sonuca saygı duymalı

Şaibeler yayarak halk oylamasın gölge düşürmek beyhude çabadır, boştur. Bu iş bitmiştir. Sandığa özgür irade yansımıştır. Başta ana muhalefet olmak üzere her kesim saygı duymalıdır. Oy oranlarından çıkarak milletin sözü üzerine söz söylemek yanlıştır. ‘Evet’ ve ‘hayır’ yakın olmasından hareketle vatandaşları ayrıştırmak isteyenlerin asla oyununa gelmeyeceğiz.

Haberin Devamı

Erdoğan Ak Parti’ye davet edilecek

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı resmi sonuçların açıklanmasının ardından partiye davet edeceklerini açıkladı. Yıldırım, anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle hemen hayata geçecek düzenlemelerin olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “HSK’nın yeniden oluşturulması önce devreye girecektir. Resmi sonuçlar açıklanınca devreye girecektir. Askeri yargı tamamen sona erdirilecek, yargıda birlik sağlanacaktır. Ayrıca diğer bir husus da Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu Ak Parti ile ilişiğinin kurulmasıdır. Resmi sonuçların ilan edilmesi ile kurucu genel başkanımızı davet edeceğiz ve kendilerimizi aramızdan görmekten büyük bir bahtiyarlık duyacağız.”

İzmir Marşı’na Erdoğan uyarlaması

Ak Parti grubunda İzmir Marşı’nın Erdoğan’a yönelik uyarlaması olan, “İzmir’in dağlarında çiçekler açar, Yaşa Recep Tayyip Erdoğan yaşa” da gençler tarafından söylendi. Grup toplantısında, “Başkan Erdoğan”, “İşte ordu işte komutan” sloganları da atıldı.