Siyaset 'Kızılay’ın amblemi mazlumların umudu'

'Kızılay’ın amblemi mazlumların umudu'

12.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay’ın 149. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende nerede olursa olsun, sıkıntıya düşen insanların gözlerinin ilk aradığı şeyin, Kızılay amblemi olduğunu söyledi. Erdoğan “Kızılay varsa yemek, çadır, battaniye var” dedi

Kızılay’ın amblemi mazlumların umudu

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kızılay’ın 149. kuruluş yıldönümü, bağışçılara madalya dağıtım töreni ve iftar programına katıldı. Nerede olursa olsun, sıkıntıya düşen insanların gözlerinin ilk aradığı şeyin, Kızılay amblemi olduğunu belirten Erdoğan, “Çünkü insanlar çok iyi biliyorlar ki şayet bu amblem varsa Kızılay oradadır. Kızılay’ın orada olması da karınlarını doyurabilmeleri için, ihtiyaç duydukları yemeğin, barınabilmeleri için gereken çadırın, kendilerini soğuktan koruyacak battaniyenin bulunduğu anlamına geliyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Dünyanın dört bir yanında’

Türk Kızılay’ının yöneticilerini, çalışanlarını ve faaliyetlerine destek veren tüm hayırseverleri, özellikle gönüllüleri tebrik eden Erdoğan, şunları söyledi: “15 Temmuz’da Genelkurmay Başkanlığı binasında darbeciler tarafından alçakça şehit edilen Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder kardeşimi burada özellikle yad ediyorum. Kızılayın çadır üretim atölyesinde çalışan ve 15 Temmuz’da Genelkurmayın önünde helikopter ateşiyle yaralanarak gazi olan kardeşimize ve oğluna şükranlarımı sunuyorum. Simit alamayan çocuklara verilmek üzere, o günkü harçlıkları olan 27,5 lirayı kendi aralarında toplayıp öğretmenleri vasıtasıyla Kızılay’a ulaştıran Siirtli beş yavrumuza, öğrencilerimize o kocaman yürekleri için teşekkür ediyorum. Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden madencimizin cansız bedenine sarılan Kızılay battaniyesini başkalarının da ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle getirip, Kızılayımıza teslim eden kardeşimizi muhabbetle kucaklıyorum. Türk Kızılayı faaliyetlerini sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında sürdürüyor.”

Haberin Devamı

Erdoğan, Hazreti Muhammed’in, “Bir mümin, aç bir mümini doyurursa, Allah da o kimseyi cennet meyveleriyle doyuracaktır. Bir mümin, susuz kalan bir müminin susuzluğunu giderirse, Allah kıyamette ona rahiki mahtumdan içirecektir. Bir mümin, elbiseye ihtiyacı olan bir mümini giydirirse, Allah da ona cennetin yemyeşil elbiselerinden giydirecektir” hadisini de hatırlattı. Erdoğan, “Ancak şu da bir gerçektir ki günümüz dünyasında her iş gibi yardım toplama ve bunları yerlerine ulaştırma faaliyetleri de amatör bir ruhla, inançla bir profesyonellik gerektiriyor. Aksi takdirde milletimizin büyük bir şevkle kendi nafakasından kısarak yaptığı yardımların heba olması veya yanlış ellere geçmesi kaçınılmaz hale geliyor. Türk Kızılayı ve insani yardımlar konusunda kendini ispatlamış çeşitli sivil toplum kuruluşlarımız, uzun yıllara sari tecrübeleri ve kurdukları güçlü ilişkiler sayesinde bu tür sıkıntıların üstesinden gelebilmektedir” dedi.

Haberin Devamı

‘Her kuruştan emin olsunlar’

Kızılay’ın Suriye’de, Arakan’da, Myanmar’da, Pakistan’da afetlerde yardım ulaştırdığını dile getiren Erdoğan, şunları söyledi: “Bunun için bugün burada madalyalarını takdim ettiğimiz hayırseverlerimizin gösterdiği alicenaplığı çok değerli görüyorum. Eğer bugün Türkiye, dünyanın en büyük mültecilere yardım operasyonunu, kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına yürütebiliyorsa bunda Kızılay’ımızın çok büyük rolü vardır. Vatandaşlarımız, Kızılay’a yaptıkları her kuruş bağışın yerine ulaştığından da emin olsunlar. Türk Kızılayı bünyesinde gönüllü ve profesyonel olarak hizmet veren her bir kardeşimin de bu anlayışla hareket ettiğine inanıyorum.

Kızılay’ın amblemi mazlumların umudu

‘Rabiamızı unutmayalım’

Kızılay’ın amblemi mazlumların umudu


Erdoğan, konuşmasının sonunda Rabia’yı da unutmamak gerektiğini belirterek, “Rabiamızı da unutmayalım diyorum. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyla geleceğe yürüyelim diyorum. Bu ülkü yolunda yurt içinde ve dışında kahramanca mücadele veren güvenlik güçlerimize buradan selamlarımızı, muhabbetlerimizi iletiyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Heyecanlandıran bedelli sohbeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bedelli askerlik ile ilgili olarak, kendisine konuyu açan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı’ya, “Söz vermedim ama durumun farkındayım. Binali Bey ile konuşalım” dediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma akşamı Ak Parti’nin İstanbul’daki iftarına katıldı. Burada Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın eşi Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi Selma Yazıcı, Erdoğan ile aralarında geçen sohbeti Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Selma Yazıcı, bedelli askerlikle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanımızla tekrar konuştum. Cumhurbaşkanımız, ‘söz vermedim ama durumun farkındayım. Binali Bey ile konuşalım, değerlendirme yapalım gerekirse gündeme alırız’ dedi. Ben bunu böyle paylaşayım mı deyince de, ‘yaz’ dedi. Yani yok demedi. SMA hastaları için de konuştum. Onlarla ilgili gereken işlemlere de başlandığını söyledi” açıklaması yaptı. Bedelli askerlik son olarak Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret eden BBP lideri Mustafa Destici tarafından gündeme getirilmiş ve Destici, “Çıkacaksa paranın SMA hastalarına verilmesini önerdik” açıklaması yapmıştı.