Siyaset Kızlar telefonda babalarına gitar ve keman çalıyor

Kızlar telefonda babalarına gitar ve keman çalıyor

14.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçen yıl kasım ayında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı görmek için her hafta Diyarbakır’dan Edirne’ye giden eşi Başak Demirtaş, aradan geçen 1 senede yaşadıklarını anlattı.

Kızlar telefonda babalarına gitar ve keman çalıyor

4 Kasım 2016’da tutuklanarak Edirne Cezaevi’ne konulan ve 142 yıla kadar hapsi istenen Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, eşinin aylar öncesinden kendileri hakkında tutuklama kararı verildiğini bildiğini söyledi. Başak Demirtaş, “Birçok arkadaşı kendisine yurtdışına gidip orada kalmasını önermesine rağmen kendisi bunu kabul etmedi. Binlerce insan tutuklanırken, partinin eşbaşkanı olarak kalıp direnmeyi tercih edeceğini söyledi” dedi.

Eşinin tutuklanmadan önce kızları Delal ve Dılda’ya böyle bir durumun yaşanabileceğini önceden söylediğini belirten Demirtaş, “Yaşlarının üstünde bir olgunlukla hem babalarına hem de bana moral olmaya çalışıyorlar. Her hafta babalarına mektup yazıyorlar. Eşim cezaevine girdikten sonra büyük kızım keman, küçük kızım da gitar çalmaya başladı. Hatta yeni öğrendikleri şarkıları babalarına dinletiyorlar telefonda” dedi.

Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş’ın kendi isteği ile cezaevinde yaklaşık 12 kilo verdiğini belirtti.

Haberin Devamı


Yazarlar