Siyaset Klasik otomobiline gözü gibi bakıyor

Klasik otomobiline gözü gibi bakıyor

09.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım’ın Sabuncubeli Tünelleri’nin 11 Haziran’daki açılış töreninde kullandığı 1957 model klasik otomobilin sahibi Murat Akarsu, “Son Başbakan”ın hatırasını taşıyan klasik otomobile gözü gibi bakıyor.

Klasik otomobiline gözü gibi bakıyor

Orijinalliği ile Türkiye’de “tek” olduğu belirtilen 61 yaşındaki Plymouth Savoy marka otomobil, İzmir ile Manisa arasında yapılan tünellerin açılışı sırasında Başbakan Yıldırım’ın tünelin iki ucu arasında kullanmasının ardından “Son Başbakan’ın kullandığı araç” olarak nitelendirildi.

Haberin Devamı

Aracın sahibi ve İzmir Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Murat Akarsu, aracı klasik otomobillerin muhafaza edildiği özel bir kapalı garajda tutuyor. Fuarlar, etkinlikler ya da özel günlerde trafiğe çıkartılan araç hem görünümünü hem de kondisyonunu korumak amacıyla özenle bakılıyor. Araca orijinalliğini bozacak hiçbir yenileme yapılmıyor. Yenilenecek parçalar ABD’den üretim yılına uygun olarak sipariş ediliyor, tamiri ise klasik otomobil restorasyonu ustalarınca gerçekleştiriliyor. l İZMİR AA

Klasik otomobiline gözü gibi bakıyor