Siyaset Kocamaz’a adaylık yolu kapandı

Kocamaz’a adaylık yolu kapandı

28.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Burhanettin Kocamaz’ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olamayacağına ilişkin Mersin İl Seçim Kurulu kararına, Demokrat Parti’nin(DP) yaptığı itirazı reddetti. Karara göre, Kocamaz’a Mersin’de adaylık yolu tamamen kapandı.

Kocamaz’a adaylık yolu kapandı

İYİ Parti’nin Mersin Büyükşehir adayı olarak duyurulan ancak başvurusu geç yapıldığı için adaylığı kabul edilmeyen Kocamaz, DP’den aday olmuştu. Ancak Mersin İl Seçim Kurulu, Kocamaz’ın DP’den adaylığını kabul etmedi.

Haberin Devamı

DP’nin, İl Seçim Kurulu’nun bu kararına yaptığı itiraz, YSK’nin gündemine geldi. YSK, Kocamaz’ın adaylığını kabul etmeyen Mersin İl Seçim Kurulunun kararını yerinde bularak, DP’nin itirazını reddetti. Karar uyarınca Kocamaz hiçbir partiden aday gösterilemeyecek.

İYİ Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Bu kararın hukuki olduğunu düşünmüyorum, siyasi bir karar. Sayın Kocamaz’ın açık ara Mersin’i alması söz konusuydu. Partimize ve Sayın Kocamaz’a organize bir kumpas kuruldu. Bu kumpasa YSK da yol vermiş oldu” ifadelerini kullandı.

Mersin için formül aranıyor

İYİ Parti’den edinilen bilgiye göre, Kocamaz’ın adının Mersin’de gündemden düşmemesi için iki formül bulundu. İlk formüle göre, siyasette “tavşan adaylık” olarak bilinen yönteme başvurulacak. DP, Mersin Büyükşehir için yeni aday belirleyip bu kişiyle seçim çalışmalarını yürütecek. Kocamaz da Mersin Belediye Meclisi’nin birinci sırasından aday gösterilecek. Seçimin ardından DP’nin adayı kazanırsa Başkanlık görevinden istifa edecek, Kocamaz da birinci sıradan belediye meclisine seçildiği için yeni başkan olarak belirlenecek. İkinci formüle göre ise DP, Kocamaz’ın oğlu Mustafa Kocamaz’a Mersin Büyükşehir Başkan adaylığı için teklif götürecek. İYİ Parti, Mustafa Kocamaz’a destek verecek. Mustafa Kocamaz’ın başkan seçilmesi halinde, “Kocamaz ismi Mersin’de yaşatılmaya” devam edecek.