Siyaset ‘Komplo olduğunu kanıtlamaya gerek yok’

‘Komplo olduğunu kanıtlamaya gerek yok’

17.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündemi değerlendiren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yargılaması süren Kobani Davası’na dikkat çekti.

‘Komplo olduğunu kanıtlamaya gerek yok’

“Adı dava olabilir ama kendisi bir komplodur, kumpastır” diyen Buldan, iktidarı suçladı. Buldan, “İktidar bloğunun, partimize, geleneğimize, demokratik siyasetteki varlığımıza ve halkların ortak gelecek umuduna karşı Saray’da kurduğu siyasi bir komplodur. Komplo olduğunu kanıtlamaya gerek yoktur. Davanın her aşaması, dosyada yer alan belgelerin her biri acemice, panikle tezgâhlanan kumpası kanıtlamaya yeter de artar bile” dedi.

Haberin Devamı

Meclis’e HDP’li milletvekilleri ile ilgili fezleke gönderen yargı mensuplarından, “fezleke fabrikatörleri” diye söz eden Buldan, şöyle devam etti:

“Terfi almak için HDP’liler hakkında fezlekeleri otomatiğe bağlayan fezleke fabrikatörleri buradan size sesleniyorum, neredesiniz? Neden sesiniz çıkmıyor? Kirli işlerinizi Kobane Davası’yla örtemezsiniz, örtemeyeceksiniz. 17-25 Aralık’ın üzerini 6-8 Ekim’le örtemeyeceksiniz. Kumpası kuranların tek dayanağı sahte gizli tanık yalanlarıdır.”